Site Schiervelde wordt de komende jaren verder uitgebouwd tot de sportsite van de stad.  Naast het nieuwe zwembad wordt ook gedacht aan een extra sporthal.  En ook de aanleg van een kunstgrasveld staat op de agenda.

Schepen Nathalie Muylle: " Er zijn momenteel heel wat bouwwerken betreffende sportinfrastructuur gaande en enkele andere staan op stapel.  Denk maar aan de nieuwe sporthallen van de Vrije Middelbare School, De Ark in Oekene en de stedelijke basisscholen De Octopus en De Vlieger.  Wij denken echter dat er nog extra noden zijn in de stad.  Daarom worden alle behoeftes momenteel in kaart gebracht.  Als we volgend jaar samenzitten met een private partner om mee in zee te gaan voor het nieuwe zwembad kunnen we ook dit meenemen in het verhaal". 

Momenteel onderzoekt het stadsbestuur of site Schiervelde nood heeft aan een extra sporthal.  Een extra sporthal op Schiervelde zou een antwoord bieden op het huidige huren van de verouderde sporthallen van Sint-Idesbald en Onze Kinderen.

Het nieuwe zwembad en de eventuele sporthal zullen pas in 2019 een feit zijn.  Een snellere realisatie word een kunstgrasveld.

Schepen Muylle: "De centen hiervoor waren voorzien in de begroting van 2017, maar we willen dit eigenlijk graag vooruitschuiven naar 2015.  De bedoeling is om een kunstgrasveld te realiseren op één van de jeugdvelden van voetbalclub KSV Roeselare".