De Sinterklaasparade trekt op zondag 23 november door de centrumstraten van Roeselare; de Sinterklaasparade is een zeer interactieve en animatieve praalstoet in het thema van de alombekende kindervriend “Sinterklaas”.

Op een zeer attractieve en kindvriendelijke manier maakt Sinterklaas zijn intrede in Roeselare. Kleurrijke figuranten en prachtige praalwagens vormen een parade in het stadshart en brengen een nieuw verhaal: 'Een geschenk voor de Sint'.

De grootste vernieuwing dit jaar is dat de Sinterklaasparade niet langer op zaterdagavond plaatsvindt, maar op zondagnamiddag om 15 uur. 'Een logische keuze', volgens schepen Kris Declercq:  'Veel gezinnen hebben op zondag meer tijd om naar het centrum van Roeselare af te zakken. We merkten dat de zaterdag in de vroege avond veel te laat was voor kinderen. Veel ouders komen ook met hun allerkleinsten en die moeten vroeg gaan slapen.'

De stad hoopt dat er nog meer bezoekers aanwezig zullen zijn.  Schepen Kris Declercq: 'Vorig jaar hadden we bijna 25.000 toeschouwers. Dat is al heel veel. Het parcours hebben we daarom ook wat veranderd & uitebreid. De straten stonden vorige jaren zeer vol.'

 

SINTERKLAASPARADE ROESELARE - 2014 from TWICE entertainment on Vimeo.Op zondag 23 november op een gewijzigd parcours


De parade start zoals gewoonlijk om 15 uur in de Zuidstraat, maar gaat vervolgens via de Sint-Michielsstraat rond de kerk en via de Ooststraat naar de site De Munt.

Volledig parcours : Zuidstraat - Sint-Michielsstraat - Vrouwestraat - Manestraat - Ooststraat - Delaerestraat - Sint-Alfonsusstraat - Poststraat (verboden zone voor publiek) - Ooststraat - Grote Markt - Zuidstraat (klik op het plaatje hierboven om het plannetje groter te bekijken).


De Poststraat zal voor de veiligheid niet toegankelijk zijn. De Sint zal omstreeks 16.30 uur de kinderen groeten aan de ingang van ARhus. Vervolgens trekt de parade weer naar de Grote Markt.

De stad zet dit jaar ook in op meer interactiviteit. 'Er zijn verschillende doe-, luister- en vertelmomenten tijdens de parade', zegt schepen Kris Declercq: 'Vanaf dit jaar is er ook een centraal verhaal onder de titel "Een geschenk voor de Sint". Alle ouders zullen een vertelboekje krijgen. Het is de bedoeling dat ze het verhaal vertellen aan hun kinderen.'

Doe mee aan de Sinterklaasparade Kleurwedstrijd !

Kleur de tekening en maak kans op één van de mooie prijzen. Breng je tekening mee en geef die af aan de Postbode Piet tijdens de Sinterklaasparade in Roeselare op 23 november. Klik hier om de tekening te downloaden.

De 99 meegereisde Zwarte Pieten zullen de ingekleirde tekeningen en brieven van de kinderen in ontavngst nemenn. 'We hebben al 5.000 tekeningen rondgedeeld in verschillende scholen en er worden er nog extra bij gevraagd.' Op zaterdag 22 november zullen de Pieten ook al op voorhand de stad onveilig maken. De tekening mag je ook opsturen naar Sinterklaasparade p/a TWICE – Westlaan 159 in 8800 Roeselare.

Extra animatie op het pleintje aan "De Munt"

Op zaterdag 22 & zondag 23 november kan je smullen van overheerlijke oliebollen & wafels op het Muntplein. Daar zullen ook 2 heel heel mooie carroussels staan. Dankzij vzw Centrum Roeselare gaan de zwarte pieten al op zaterdag het centrum van Roeselare verkennen zodat we op zondag zeker het juiste parcours volgen tijdens de parade.

Gratis openbaar vervoer

'Het openbaar vervoer is de hele dag gratis in Roeselare', zegt schepen Kris Declercq. Op zondag 23 november is er gratis openbaar vervoer op het grondgebied van Roeselare (voor stads- & Lijnbussen) . De papa's, mama's, opa's, oma's, ... mogen natuurlijk ook met hun kinderen/kleinkinderen met de fiets naar het centrum van Roeselare komen.

Parkeren

Alle parkings blijven vrij en makkelijk bereikbaar: parking de Munt, de Wallenparking, parking Station, De Spil, de Botermarkt, de Moermanparking, de parking op het Polenplein & Sint-Amandsplein. Enkel de Grote Markt is niet bereikbaar.

De stad werkt voor deze parade andermaal samen met de vzw Centrum Roeselare en Twice.

 

Sinterklaasparade from TWICE entertainment on Vimeo.

Bezoek ook de website www.sinterklaasparade.be