Met de eindejaarperiode is het ook in 2015 gezelligheid troef in Roeselare: het stadscentrum wordt van zaterdag 5 december tot zondag 3 januari ondergedompeld in een leuke eindejaarssfeer. Van het kerstdorp met ijspiste op de Grote Markt tot het het huis van de Kerstman & de torenhoge Led-kerstbomen op het Stationsplein & Led-Wall op de Munt. Er is voor elk wat wils. De Lijn trakteert je tijdens de weekends van de autoloze kerstshoppingdagen (12-13 en 19-20 december) op gratis busvervoer op het grondgebied Roeselare, zowel op zaterdag als zondag.

Schepen Kris Declercq : "Roeselare bouwde de voorbije jaren al een stevige reputatie op als het over de eindejaarsperiode gaat. De stad pakte als eerste uit met ecologische kerstverlichting en een indrukwekkende ijspiste. We willen ook dit jaar absoluut dé kerst-sfeerstad van West-Vlaanderen zijn".

Grotere chalets in Kerstdorp & Nieuwe ijspiste
op de Grote Markt

De Grote Markt vormt weer het kloppend hart van de kerstactiviteiten, maar ook daar is er wat vernieuwing. "De ijspiste krijgt dit jaar een transparant dak en doorzichtige wanden", vertelt Jo De Peuter (co-voorzitter Shopping en Centrum Roeselare). "Zo kan iedereen in alle weersomstandigheden schaatsen en tegelijk het gevoel hebben dat hij dat in open lucht doet. De piste schuift ook wat op naar de Ooststraat en aan de kant van het stadhuis komt er een podium.

De chalets op de Roeselaarse kerstmarkt zijn dit jaar groter dan andere jaren. Er worden twintig stuks geplaatst met een grotere luifel, meer ruimte binnen en met extra verwarmingselementen. De kerstmarkt krijgt ook grotere toegangspoorten.

De Kerstman logeert dit jaar op het stationsplein

Sfeer staat dit jaar voorop op het Stationsplein en daarom pakt men uit met het "Huis van de Kerstman".

Kinderen kunnen hun brief in de postbus van de kerstman stoppen en op de foto gaan met hem. Kinderen kunnen hem ieder weekend een bezoekje brengen. Er is aansluitend ook een pakjeskamer en een mooi versierde kersttuin waar iedereen in de stijl van de Efteling een rondtoer kan maken.

Er staat ook een groot Boek van de Kerstman van 1 op 1,70 meter, waar een echt Roeselaars kerstverhaal in zal staan.

Een team van handelaars staat in voor de bouw en inkleding van het huis, terwijl heel wat winkeliers cadeautjes voor het pakjeshuis hebben aangeleverd.

 

Winterspot op de Munt met bijzonder kerstconcert

De Munt kiest in navolging van de succesvolle Summerspot straks voor een Winterspot. "Tussen Kerstmis en Nieuwjaar plaatsen we er een winterbar en sfeervol overdekt terras", vertelt Bieke Deceuninck van ARhus. "Op 26 december is er een bijzonder kerstconcert gepland, maar meer willen we nog niet verklappen."

De golvende Led-wall is dé grote blikvanger. Ideaal voor een kerst-selfie.

 

Kerst- & Eindejaarsperiode 2015

Vrijdag is het zover … dan openen we de kerst- & eindejaarsperiode, de winter van Roeselare … én zaterdag is er de officiële opening van het nieuwe kerstdorp en de nieuwe overdekte ijspiste op de Grote Markt. In de namiddag verwelkomen we vanaf 16 u. VTM/Q-music live op de Grote Markt met een dansestafette, een échte dance-non-stop met de meest dansbare muziek - met de Rode Neuzen Dag Q-music Partybus en na de officiële opening om 20 u. hebben we nog een optreden van Dennie Damaro en DJ TC (Tom Coussée).Zorg dat je erbij bent !

Posted by Shopping & Centrum Roeselare on maandag 30 november 2015

Gratis bussen tijdens de kerstshoppingdagen

Om iedereen in de eindejaarsperiode van en naar het centrum te krijgen, rijden de bussen van De Lijn gratis in de stad op 12, 13, 19 en 20 december. Het stadsbestuur gaat ook de Stationparking extra promoten door 25 extra wegwijzers naar de parking te plaatsen. Verder zijn er tot 20 januari geen werken aan de Kleine Ring om het verkeer vlot te laten verlopen. De wekelijkse markt verhuist tijdens de kerstperiode naar de Oost- en Noordstraat.

Santa Run is terug

Een sportief paar kuiten en een kerstmuts, veel meer heb je niet nodig om deel te nemen aan de Santa Run. Deze loopwedstrijd neemt je mee voor een tocht van 3,3 of 10 km doorheen het verkeersvrije stadscentrum. Het startschot wordt gegeven op zondag 20 december om 19 u. in de Broederschool. Daar mag je meteen ook jouw kerstgeschenk en -muts in ontvangst nemen.

meer info : www.santarunroeselare.be

Kerstmarkt in de Zuidstraat op 13 & 20 december

In de Zuidstraat staat op 13 en 20 december ook weer een kerstmarkt met goede doelen en voor mini-ondernemingen.

De kerstmarkt in de Zuidstraat is sinds enkele jaren uitgegroeid tot een traditie. Tijdens de twee shoppingzondagen -op 13 en 20 december- zijn de kraampjes er gereserveerd voor goede doelen. Telkens presenteren zowat vijftig organisaties hun werking door via producten de kas te stijven. Onder hen heel wat mini-ondernemingen van schoolprojecten. Ook CD&V Roeselare is aanwezig op de Kerstmarkt. Je kan ons vinden in een verwarmde tent vlakbij Bakkerij Mahieu in de Zuidstraat. We verwelkomen jou graag met een jenever, een glaasje Glühwei, een chocomelk. Een gezellige WIJ-ontmoeting"Winter Radio Bingo" met tal van optredens

Vanaf zaterdag 5 december 2015 tot en met zondag 3 januari 2016 zullen er heel wat optredens zijn op de Grote Markt van Roeselare tijdens de kerstmarkt. Optredens van Vlaamse toppers zoals Dennie Damaro, Yves Segers, Jettie Pallettie, Salim Segers, Juul Kabas, Matthias Lens, Laura Lynn, Guy Neve en Danny Fabry. Maar ook van BulletProof (de drie dames uit het VTM-programma 'De Buurtpolitie') en koren zoals het Cantabile Koor uit Dadizele en 't Westvlams Gemiengeld Vintekoor. Verder zijn er verrassende optredens van Vlaamse artiesten uit de regio en is er ook een dansdemonstratie van Dansibo uit Roeselare.

De opening van de kerstmarkt is op zaterdag 5 december om 20 uur, gevolgd door een optreden van Dennie Damaro en djset van DJ TC (Tom Coussée).

Op vrijdag 18 december zorgt Radio Bingo voor een feestje op de Roeselaarse ijspiste. Met 'Party On Ice' zorgen wij voor de beste partyklassiekers van vroeger en vandaag. De Bingodj's draaien vanaf 17 uur die klassiekers uit de jaren '80, '90, '00 en uit de hedendaagse hitparades.

Radio Bingo zet de mooiste kerstplaten op een rijtje in de Roeselaarse Kerst Top 50. Echt Roeselaars, want de hitparade wordt door inwoners van Roeselare en omgeving bepaald. Deze kersthitparade is te beluisteren op de Grote Markt en op de frequentie van Radio Bingo (107.2 fm) op zaterdag 20 december vanaf 14 uur. Kom ook live luisteren op zaterdag 20 december van 14 uur op de Grote Markt van Roeselare en maak kans op een gratis schaatsbeurt op de ijspiste op de Grote Markt van Roeselare.