Het stadsbestuur stelt de bevolking gerust: "Inwoners van Roeselare mogen met een gerust hart kraantjeswater drinken, net zoals wij dat hier doen in het stadhuis." Er was wat onrust nadat ineen reportage op Canvas werd beweerd dat de kwaliteit van het kraantjeswater in Roeselare niet goed is.

De Watergroep en het stadsbestuur weerleggen dit. Schepen Marc Vanwalleghem is duidelijk "Na een bijkomend onderzoek blijkt dat het kraantjeswater perfect drinkbaar is."

"Veel inwoners zitten na die tv-reportage met vragen, maar paniek is nergens voor nodig", stelt bevoegd Schepen Marc Vanwalleghem (CD&V) gerust. "De Watergroep, leverancier van het drinkwater, is verplicht om regelmatig stalen te nemen en dat gebeurt ook. Die stalen hebben nog nooit een opmerkelijk (nvdr: lees negatief) resultaat gegeven".

De stalen die in het programma 'Terzake' gebruikt werden, zijn bestudeerd door een ander labo dan dat van de Watermaatschappij. "We vielen dan ook volledig uit de lucht toen we het resultaat te horen kregen. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat de kwaliteit van het water in Roeselare plots minder goed is.

We hebben die stalen opgevraagd, maar er is helaas geen dubbel van genomen", zegt schepen Vanwalleghem.

Het drinkwater wordt dagelijks gecontroleerd

Het stadsbestuur stelt de bevolking gerust. "Inwoners van Roeselare mogen met een gerust hart kraantjeswater drinken, net zoals wij dat hier doen in het stadhuis."

Ook De Watergroep wenste via Het Nieuwsblad te reageren op het verrassende resultaat. "Ons leidingwater wordt dagelijks op een 60-tal kwaliteitsnormen gecheckt en is daarmee het strengst gecontroleerde voedingsproduct. Wij voeren duizenden analyses uit op jaarbasis", klinkt het. "We stellen ons vragen bij de manier waarop de stalen werden genomen en getransporteerd. Onze staalnemers moeten strikte procedures volgen." Medewerkers van Canvas namen die stalen zelf af. "Uit ons onderzoek blijkt dat het kraantjeswater perfect drinkbaar is en geen bijkomende filtering nodig heeft."