Wie wil sporten kan deze zomer ook gratis op tal van pleintjes terecht. Het stadsbestuur wil het gebruik van deze terreinen promoten. Door wijkspeeltuintjes, openbare sportterreinen en gratis groepslessen in kaart te brengen en te promoten, hoopt de stad dat meer mensen van het aanbod gebruik zullen maken.

Schepen van Sport José Debels: ‘Er zijn veel mogelijkheden om gratis te sporten in onze stad. We willen die pleintjes beter bekend maken bij de bevolking’,

Op de lijst staan drie tennisvelden, vijf basketbalvelden en veertien voetbalvelden. Die staan nu allemaal netjes aangeduid op de speelkaart van de Stad.

De stad heeft ook fiches om te trainen met de fitnesstoestellen in het Geitepark en er zijn folders met allerlei fiets- en wandelwegen in de stad. Sinds kort is de Rolarius mountainbikeroute uitgebreid met het cyclocrossparcours van het MSKA en in het Rumbeekse sportpark is er een Finse looppiste. Deze zomer kun je elke donderdag van 10 tot 11 uur in groep sporten in het sportstadion, net als in het Geitepark op vrijdag. Buurt en Co organiseert er sportieve momenten met begeleiding.