Ook tijdens deze blokperiode openden het Stadhuis & ARhus opnieuw hun  deuren. De faciliteiten om samen te studeren zijn een groot succes!

Gemeenteraadslid Stefaan Vancoillie: "Als papa van 3 studenten weet ik dat jongeren vandaag samen willen studeren op een rustige plaats. Arhus is daarvoor de ideale plaats, maar in het verleden bleek dat de beschikbare ruimte te beperkt was en alle plaatsen meteen volzet waren.

Daarom plaatste ik dit punt op de Roeselaarse gemeenteraad van januari 2015 en april 2016. In overleg met de Jeugdraad  werd toen gezocht naar oplossingen. Er werd rekening gehouden met extra plaats, ruimere openingsuren en een vlotte communicatie. Na iedere blokperiode werd het systeem geëvalueerd en verbeterd".

Schepen van gebouwen Nathalie Muylle: "We zijn dan ook tevreden dat er tijdens de huidige blokperiode  reeds 5 ruimtes voorzien zijn in Roeselare waar gratis wifi en drank voorzien is. Via www.teleblok.be/Samen-blokken/inschrijven_blokpunt_Roeselare kan men zijn plaats reserveren".

Vooral Arhus en het Stadhuis zijn bijna altijd volzet. Dit dankzij de ruime openingsuren en de goede ligging in het centrum, waar men ook even kan relaxen indien daar behoefte aan is".

Stefaan Vancoillie: " Het zou ook goed zijn om deze faciliteiten ook beschikbaar te stellen tijdens de herexamens van augustus en september".

CD&V Roeselare wenst alle studenten veel succes met de examens!

  • Onderwijs
  • Gebouwen & infrastructuur
  • Jeugd