Roeselarenaars steunen massaal actie Iedereen Kerstman.

 

Een geschenk onder de kerstboom bij ieder Roeselaars kind, dat was het doel van de actie Iedereen Kerstman. JONG CD&V Roeselare organiseerde de actie voor het tweede jaar op rij en opnieuw was de inzameling een enorm succes, met meer dan 200 pakjes voor kinderen in armoede.

 

“In december lanceerden we de inzameloproep, de kerstperiode is een periode om aan elkaar te denken”, gaat Wout Veranneman, initiatiefnemer van het project, van start. Een geborgen stad laat niemand achter en achter die boodschap staan de jongeren helemaal. Op de Roeselaarse kerstmarkt kon de gulle Roeselarenaar dan ook een cadeautje doneren voor dit goede doel op de CD&V-stand. Niet alleen de Roeselarenaars zelf, maar ook enkele lokale speelgoedwinkels steunden de actie. “De ingezamelde cadeautjes worden verdeeld via een sociale organisatie, dit jaar is dit De Graancirkel, een voedselverdeelpunt uit Roeselare.”

 

Nathalie Muylle, minister van oa. Armoedebestrijding steunt de actie van de jongeren ten volle: “Vorig jaar was de actie al een succes met een inzameling van meer dan 100 cadeautjes. Dit jaar is het niet anders, integendeel, met een totaal van meer dan 200 cadeautjes verdubbelen we het cijfer van vorig jaar. De Roeselarenaar heeft het hart op de juiste plaats”. JONG CD&V voorzitster Stephanie Davidts sluit af: “We zijn enorm tevreden en kregen ook veel positieve reacties op het initiatief, het doet deugd te zien dat we opnieuw veel kinderen gelukkig kunnen maken met een klein geschenkje. Het is belangrijk dat we in Roeselare niemand vergeten, zeker als je weet dat er in Roeselare gemiddeld 1 op 7 kinderen opgroeien in armoede. Dit is een schrikwekkend cijfer.”

De Graancirkel is een voedselverdeelpunt  dat werkt zoals een sociale kruidenier. Mensen met een geldige doorverwijzing vanuit het Welzijnshuis kunnen er tweemaal per week terecht voor voedselhulp. De voedingswaren en andere producten komen vaak vanuit de overschotten van verschillende warenhuizen en giften. Heb je zelf voedingswaren op overschot na een kamp, evenement of eetfestijn? Neem dan zeker contact op met Paul Ollevier (0499/075667). Hij komt het met plezier ophalen. 

Op de foto ziet u Matthijs Samyn, Thomas Witdouck, Margot Wybo, Aline Soetaert, Wout Verranneman en voorzitster Stephanie Davidts het ingezamelde speelgoed afgeven aan Bart Wenes voorzitter van OCMW & Zorgbedrijf Roeselare en Paul Ollevier voorzitter van vzw De Graancirkel.