Jong CD&V zorgt ook dit jaar er opnieuw voor dat tijdens de eindejaarsperiode geen enkel kind in de kou blijft staan. Met hun initiatief ‘Iedereen Kerstman’ willen ze dat ieder Roeselaars kind een cadeautje krijgt tijdens de kerstperiode.

Wout Veranneman, lid van jong CD&V, zorgt ervoor dat het project in goede banen geleid wordt: “Ieder kind heeft recht op een kerstcadeautje. De kerstperiode is een periode om aan elkaar te denken daarom organiseren we voor de tweede keer deze grote inzamelactie. Via de sociale organisatie ‘De Graancirkel’ gaan we dit jaar de pakjes verdelen onder de Roeselaarse gezinnen die het minder breed hebben. Dit is een voedselverdeelpunt in Roeselare dat werkt zoals een sociale kruidenier. De perfecte plek dus om te zorgen dat de pakjes terechtkomen bij de families die ze goed kunnen gebruiken.”


Alle cadeautjes zijn welkom, zowel voor jonge als oudere kinderen. Vorig jaar werden meer dan 100 cadeautjes ingezameld voor ‘Iedereen Kerstman’. Deze kwamen van verschillende gulle inwoners, maar ook van een aantal Roeselaarse speelgoedwinkels, die toonden dat ze het hart op de juiste plaats hebben. Ook nu klopt CD&V weer aan bij de lokale speelgoedhandelaars met de vraag om een bijdrage te doen voor dit goed doel. Hopelijk kunnen we opnieuw een glimlach toveren op het gezicht van vele kinderen. Zo wijzigt dit jaar voor eventjes de slogan #vanRSL naar #voorRSL.


Wie een cadeautje wil doneren, kan dit afgeven aan de CD&V-stand in de Zuidstraat op de kerstmarkt voor goede doelen van Roeselare. Dit kan op zondag 22 december van ‘s middags tot 20u30. Als dat niet lukt kan je steeds contact opnemen met voorzitter van jong CD&V Roeselare via stephaniedavidts@hotmail.com of via de facebookpagina ‘jong CD&V Roeselare’ voor ophaling.

Van links naar rechts herkennen we: zittend: Stephanie Davidts, Voorzitter van Jong CD&V Roeselare, Sebastiaan Naeyaert, Aline Soetaert. Staand: Schepen Tom Vandenkendelaere, Gemeenteraadslid Margot Wybo, Wout Veranneman en Sander Braeye, voorzitter van CD&V.