Voor de tweede keer op rij kreeg Roeselare van Bloso de titel van Sportelstad: ‘En we gaan in 2014 op hetzelfde elan door’, kondigt schepen van Sport José Debels aan.

Uit onderzoek is gebleken dat bijna de helft van de 50-plussers niet aan sport doet.  Bloso zette daarom de campagne 'Sportelen, beweeg zoals je bent' op om de 50-plussers aan het sporten te brengen.


Wat is Sportelen ?

Sportelen is sporten en genieten voor 50 plussers. Sporten, bewegen op eigen tempo, op eigen maat en mét maten. Ontspanning is minstens even belangrijk als inspanning.

In 2012 en 2013 behaalde de stad Roeselare de titel 'Sportelstad' voor haar inspanningen rond seniorensportwerking! Ook in 2014 zet Roeselare opnieuw zijn beste beentje voor!  Kom met ons meesporten en zorg ervoor dat Roeselare opnieuw als Sportelstad erkend wordt!

Activiteiten in Roeselare die ook kaderen in het sportelen:

  • Jaarlijkse fietstocht ingericht door de Senioren Advies Raad
  • Jaarlijks petanquetornooi ingericht door SAR
  • Zwemuurtje speciaal voor 55 plussers in Spillebad elke maandag van 17u tot 18u
  • Aquafit lessenreeksen in Spillebad op zaterdag van 10 tot 11 of van 11 tot 12
  • En het openlucht fitnesspark in het Stadspark,  ingang via Weststraat.

Eind van de maand start een nieuwe lessenreeks Zumba Gold. Vijftigplussers op een plezante manier doen bewegen en van sport laten genieten op hun eigen tempo: dat is de essentie van sportelen. Nadat Roeselare al in 2012 door Bloso de titel kreeg, ontving de stad ook voor vorig jaar een erkenning als Sportelstad.

In dienstencentrum Ten Elsberge start op 24 januari een nieuwe reeks van tien lessen Zumba Gold, een fitnessprogramma op zuiderse dansritmes aangepast aan de leeftijd van de deelnemers. De lessen vinden elke vrijdag plaats en duren een uur.

In augustus pakt de stad opnieuw in het kader van de fietsvierdaagse met een Sporteldag uit in Expo Roeselare. Verder worden er bussen ingelegd naar de Senior Games in Blankenberge en de regionale seniorensportdag in mei in Meulebeke.

INTERESSANTE WEBSITES