Roeselare krijgt van minister Joke Schauvliege een subsidie van 250.000 euro voor de groene invulling rond de Trax-site en de stationsbuurt.

Vlaams minister van milieu Joke Schauvliege (CD&V) kent Stad Roeselare een subsidie toe van 250.000 euro voor de omgeving rond de Trax-site.

In 2015  lanceerde minister Schauvliege de projectoproep 'Natuur in je buurt'. Ze ging zo op zoek naar innovatieve groenprojecten. "De oproep 'Natuur in je buurt' gaat over meer en betere natuur dicht in de buurt van mensen. Parken en tuinen, stadsbossen, volkstuinen, maar ook straten en pleinen, bedrijventerreinen, begraafplaatsen en gebouwen kunnen voor meer groen zorgen. Naast twee laureaten op provinciaal niveau, wordt ook één laureaat voor heel Vlaanderen bekroond. Dat laureaatproject kan rekenen op een subsidie van 250.000 euro", aldus Schauvliege. En dat bedrag is voor Roeselare weggelegd.

Er werden zes projecten ingediend en Roeselare stak er met kop en schouders bovenuit.

De stad diende het project in de stationsbuurt van Roeselare in, een uitloper van het groenplan en de volgende stap naar de realisatie van meer groen aan de rand van Krottegem. Ook de invulling van de Trax-site past in het verhaal. De verlaten plek aan het station, vlakbij het stadscentrum, wordt groen ingericht. "De keuze voor een natuurboost midden in de stad, als kuur tegen de grijze perceptie, verdient navolging. Het project is vernieuwend en een mooi voorbeeld.