Naar jaarlijkse traditie organiseert Stad Roeselare op 11 juli het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Vaste ingrediënten die dag zijn een eucharistieviering, een academische zitting en een volksfeest op de Grote Markt.

Het ochtendluik is voorbehouden voor genodigden. Na de eucharistieviering wordt een academische zitting gehouden. De gastspreker hierop is dit jaar mevrouw An De Moor, voorzitter van de Beweging Vlaanderen-Europa vzw en van de vzw 11-Daagse Vlaanderen Feest! Ook schepen van Cultuur Dirk Lievens en burgemeester Kris Declercq richten dan het woord tot de genodigden.

Volksfeest op de Grote Markt : ook voor de kinderenç

Het volksfeest op de Grote Markt start dit jaar reeds om 11 u. met een aanbod op maat van kinderen: tot 16 u. kunnen zij zich uitleven op springkastelen in het thema van Vlaamse stripfiguren, zoals de Rode Ridder, Suske en Wiske, Suske en Wiske Junior, De Kampioenen, Urbanus,…

Vlaamse muziekparade vanaf 18 uur

Om 17.30 u. start het voorprogramma met vendelzwaaien, waarna, vanaf 18 u., volgende Vlaamse artiesten het beste van zichzelf geven: Yves Segers, Matthias Lens, Laura Lynn, Lissa Lewis, Luc Steeno en Sergio.

Om 19 u. houdt het stadsbestuur een 11julitoespraak.

Het feestprogramma op de Grote Markt is gratis en voor iedereen toegankelijk. Er zijn 750 zitplaatsen voorzien.

Verdere festiviteiten in het kader van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap

Op zaterdag 7 juli organiseert vzw ’t Muzenestje een gezellig samenzijn naar aanleiding van Vlaanderen Feest. De avond start om 19.30uur en wordt een volks gebeuren met een barbecue, een act gebracht door een clown van Kloen en een monoloog opgevoerd door Erna Hollevoet.

Plaats van het gebeuren is ‘t Muzenestje, Beversesteenweg 251c.
Inschrijven en meer info via info@tmuzenestje.be of 051 20 04 85.

  • Feesten en evenementenbeleid