Met de eindejaarsperiode willen we van Roeselare de gezelligste Kerststad van Vlaanderen maken: een Reuzenrad op het Roeselaarse stationsplein wordt één maand langs dé trekpleister, zegt schepen Kris Declercq.

Daarom pakken we straks uit met een totaalpakket van acties, samen met de handelaars van de Stad en de vzw Centrumstraten, die er in geslaagd zijn om een reuzenrad naar de Stad te halen.

“Een buitenkans voor de stad”, vertelt schepen Kris Declercq,  "Het is tegelijk een perfecte manier om het Stationsplein extra in de kijker te zetten. Het plein is namelijk binnenkort afgewerkt en we willen het in de toekomst laten evolueren naar een echt evenementenplein. Dit is alvast een goede aanzet.

Het Europarad is het grootste reuzenrad van Europa en wordt op het Stationsplein geplaatst: zo bewijzen we dat het nieuw aangelegde Stationsplein niet enkel een ontmoetingsruimte en evenementenoase is, maar ook de echte poort tussen de twee 'longen' van de stad

Vanop een van de 24 gondels vanuit het 42 meter hoge rad kan je het winterse Roeselare van in de hoogte bekijken. Dat kan van 6 december tot 5 januari rondjes draaien aan het station. Kom je mee 'roeselen' ?

Het reuzenrad staat in Roeselare vanaf het weekend van 7 en 8 december en het blijft er staan tot en met zondag 5 januari 2014.