RSL is een sterk groeiende Stad, met een groeiprognose van 9,2% tegen 2026. Roeselare is een stad die aantrekkelijk is en wil blijven voor kinderen en jongeren. Zo wil RSL dat elk kind en elke jongere zich kan ontplooien in een speelse, veilige en groene omgeving, waar hun creativiteit geen limieten kent.

Roeselare wil een leefbare stad zijn met voldoende leuke, kwaliteitsvolle, toegankelijke en duurzame plekken om te spelen en te ontmoeten. Het zijn plekken waar alle kinderen en jongeren veilig geraken, graag komen en welkom zijn. Met het nieuwe skatepark, de TRAX-site, interactieve speelprikkels in het straatbeeld (bv. bespeelbaar straatmeubilair en pop-up en mobiele speeltoestellen) en speelruimte vertaald in een speelpleinenkaart, wil RSL dit aanbod nog verder voeden.


Minder dan 400 meter


De stad streeft ernaar dat het merendeel van de kinderen (75%) in Roeselare oploopafstand (minder dan 400 m) een recreatieve ruimte woont. Dit wordt bekomen door:
-      het uitbreiden van de publieke ruimte om te spelen en te ontmoeten door de bestaande speelterreinen en speeltoestellen optimaal te onderhouden
-      de aanleg van nieuwe recreatieve ruimte


Acties in 2020


4 nieuwe wijkspeelpleintjes:
-          Jacob van Maerlantwijk
-          Hoendererf
-          Klaproosstraat
-          Batavialaan
1 renovatie:
-          Pastoor Slossestraat
Maatwerk:
-          Klokkeput
-          Regenbeek
-          Pater Pirestraat


Naast de bovenvermelde nieuwe speelpleinen en aanvullingen staat ook de aanleg van het sport- en recreatiedomein in Oekene gepland in 2020.
Jaarlijks wordt de update van de speelpleinkaart opgemaakt. Deze verschijnt zowel digitaal als op papier. De editie 2020 zal verschijnen rond de buitenspeeldag. In de Speelkaart #VANRSL vind je alle speellocaties. Je hebt meteen ook een handig overzicht van alle speelmogelijkheden: schommelen, glijden, klimmen, skaten,…
 

  • Jeugd