Mobiel 21 en Trage Wegen vzw gaan in heel Vlaanderen op zoek naar slimme mobiliteitsschakels, zo ook in Roeselare.

Onze stad is één van de pilootsteden in dit project. Slimme mobiliteitsschakels zijn doorsteekjes voor fietsers en voetgangers langs ongewone plaatsen in stads- en dorpscentra. Denk aan doorgangen onder gebouwen, openblijvende schoolpoorten of verkorte doorsteken van een parking naar een station. Deze schakels inspireren lokale besturen om hun netwerk voor fietsers en voetgangers uit te breiden en te optimaliseren.

  • Fiets je voor werk of plezier vaak door de stad?
  • Ben je een fervente voetganger?
  • En wil je vanuit die ervaring graag meehelpen om het netwerk voor fietsers & voetgangers in Roeselare in kaart te brengen?

Surf dan zeker eens naar www.slimmemobiliteitsschakels.be

Of nog beter ga op dinsdag 18 februari om 19.30 u. naar de gespreksavond Slimme Mobiliteitsschakels in Roeselare, in de Stedelijke Academie voor Podiumkunsten (STAP) in de Meenseheirweg. Samen met nog andere lokale gebruikers wissel je je fiets- en stapervaringen uit over het gebied tussen Meensesteenweg - H. Spilleboutdreef - Vijfwegenstraat - Moorseelsesteenweg.

Uit die sessie willen we te weten komen welke routes je als fietser of voetganger het aangenaamst vindt. Maar ook welke factoren je tegenhouden om te voet of met de fiets te gaan. Daarnaast brengen we ontbrekende schakels in kaart: straten, pleinen, wegels, parkings,… die je op je route gebruikt maar niet als route aangeduid staan.

Geïnteresseerd? Schrijf je dan in door te mailen naar Brecht Vandelanotte van de Dienst Mobiliteit: bvandelanotte@roeselare.be