Het stadsbestuur en vzw Centrum Roeselare halen op zaterdag 23 augustus de Disney Channel Zomertour naar het Stationsplein met allerlei Disneyattracties. 's Avonds volgen nog optredens van onder meer Ian Thomas en Lasgo. De dag vol magie wordt afgesloten met een muzikaal vuurwerk. Er worden die dag zo'n 10.000 mensen verwacht.

Een dolle zomer krijgt zo ook een fijne én familiale afsluiter. Na de Tour de France aan de start van de zomervakantie krijgt Roeselare ook op het eind van de vakantie een "tour" over de vloer: de Disney Channel Zomertour.

Stationsplein wordt een stukje Disneyland

Op zaterdag 23 augustus wordt het Stationsplein vanaf 15 uur omgevormd tot festivalweide op kindermaat, een stukje Disneyland in Roeselare.  Anne Van Opstal en Thomas van Goethem, gezichten van Disney Channel: "We brengen de magie van Disney naar het Stationsplein. In de namiddag kunnen kinderen zich uitleven op de attracties. Je kunt naar beneden roetsjen van de Phineas en Ferb-kabelbaan, je eigen armband maken in de Violetta styling tent, samen met Spiderman in de palmbomen klimmen, je innerlijke kracht ontdekken in de Star Wars Rebel-hoek en de leukste Disneygames spelen. Ook de kleinsten worden niet vergeten met de Disney Junior speelgoedtrein en knutseltent. Even bijkomen kan in de Disney Cinemagietent, waar de leukste Disney Channel-series getoond worden.


Muzikaal vuurwerk

Schepen Kris Declercq: "Om 20 uur is het dan tijd om te zingen en dansen met Ian Thomas, Slongs Dievanongs, Dean, Lasgo, Popkidz, Boycode, AnnaGrace, Kevin,... Afsluiten doen we rond 22.30 uur met een knaller. Letterlijk dan, want we verwennen Roeselare met een vuurwerk op de tonen van enkele Disneyklassiekers, zoals in Disneyland Parijs."


Iedereen gratis welkom op de Disney Channel Zomertour

Het stadsbestuur en vzw Centrum Roeselare zijn nu al overtuigd dat de Disney Channel Zomertour veel volk naar het stadscentrum zal lokken. "Enkele weken geleden streek de Zomertour al in Ieper neer. Toen werden tienduizend bezoekers geteld en 's avonds waren er nog vierduizend aanwezig. Wij moeten minstens evenveel of zelfs meer mensen zien te lokken. Zeker omdat de productie, waar tweehonderd mensen aan meewerken, nog groter is geworden en er extra wordt ingezet op publiciteit. Bovendien is het evenement gratis. Dat kan tellen als je de prijzen van pretparken tegenwoordig kent. Ongezien wordt trouwens ook het afsluitende vuurwerk. Zelfs het vuurwerk dat met de milleniumviering de lucht werd ingeschoten kan hier niet aan tippen.


De opbouw voor Disney Channel Zomertour start op 22 augustus. Direct na het vuurwerk wordt het Stationsplein weer vrij gemaakt.

 

Meer info : http://nl.disney.be/disneychannel/zomertour/