Na deelfietsen kan je vanaf dit weekend ook met een elektrische deelstep doorheen onze stad kruisen. Dat bevestigt mobiliteitsschepen Griet Coppé op een vraag die gisteren werd gesteld in de gemeenteraad.  Of er in Roeselare plannen waren om elektrische deelsteps in het straatbeeld in te passen? 

En dat blijkt inderdaad zo te zijn, stelt schepen van Mobiliteit Griet Coppé (CD&V). "Deelsteps passen helemaal in onze visie op mobiliteit. Begin dit jaar hebben we enkele student-ondernemers ontvangen die dit concept in onze stad willen uitrollen. Zij zetten, met de steun van hun ouders, de onderneming V Step op. Wij zijn bereid om hier een pilootproject aan te koppelen."

Concreet zal je vanaf dit weekend aan Koers en het station een deelstep kunnen gebruiken.

Griet Coppé : "Die kan een alternatief vormen voor de nu al zeer populaire Blue Bikes, maar tegelijk koppelen we hier wel enkele voorwaarden aan. De elektrische deelsteps zal je enkel binnen het gebied van de grote Ring rond Roeselare kunnen gebruiken. Die kunnen ook overal binnen het gebied achtergelaten worden, maar zullen 's ochtends opnieuw op de twee vaste locaties te vinden zijn."

Een elektrische deelstep gebruiken zal je 1 euro voor de step zelf kosten, terwijl voor elke afgelegde kilometer 0,15 euro wordt aangerekend. In september volgt een uitgebreide evaluatie van het initiatief. Zolang de proefperiode loopt, kost het initiatief de stad niks. 

Bij de opstart zullen tien deelsteps voorzien worden.
Vijf steps zullen aan Koers te vinden zijn, evenveel aan het station.

  • Mobiliteit & openbaar vervoer
  • Duurzaamheid