Vandaag besliste de Nationale Veiligheidsraad dat de horeca op maandag 8 juni terug zal mogen opstarten. Ook deze heropstart zal met de nodige voorzorgsmaatregelen moeten gebeuren. Hoe dan ook: Roeselare is er klaar voor!

Net zoals bij de handelaars enkele weken geleden, zet de Stad ook nu alles op alles om de horeca volop te ondersteunen bij hun opstart, na overleg met het Roeselaars horecamanagement.
 
Flexibel terrasbeleid op maat van de horeca #VANRSL
De dienst Economie van Stad Roeselare opent deze week een horecaloket. Je kan een afspraak maken bij het horecaloket vanaf donderdag 4 juni op weekdagen tussen 9 u. en 18 u. of op zaterdag tussen 9 u. en 12 u. via economie@roeselare.be of 051 26 23 36.  Ondernemers kunnen er terecht om samen met de Stad te bekijken hoe de terrasoppervlaktes zo realistisch mogelijk uitgebreid kunnen worden. Zo probeert de Stad een flexibel terrasbeleid te voeren op maat van haar horeca. Het openbaar domein wordt hiervoor gratis ter beschikking gesteld. De voorbije weken maakte Roeselare zijn huiswerk en bracht  in kaart waar uitbreidingsmogelijkheden zijn. Jaarlijks worden gemiddeld 3000 m² terras vergund; de Stad zorgt ervoor dat er dit jaar met een extra 1800 m² terras kan worden uitgebreid.
 
Bij de uitbreiding van de terrassen, gaat opnieuw bijzondere aandacht naar een esthetische inrichtingdoor op enkele terrassen bloembakken bij te plaatsen, naar het voorbeeld van de recent heringerichte winkelstraten. Horecazaken die extra ruimte willen maken en daardoor overtollig terrasmateriaal hebben, kunnen gebruiken van een gratis opslagruimte van de Stad.
Het horecaloket maakte de voorbije weken diverse scenario’s om voor diverse horecazaken de terrasruimte op maat te vergroten, rekening houdend met de mogelijkheden op het openbaar domein. Zo willen we de horeca ondersteunen. Straks wensen we met de zomeractiviteiten van de Stad ook een muzikale terraszomer te kunnen aanbieden...

Burgemeester Kris Declercq
Informeren en begeleiden
Op de stadswebsite kan de horeca terecht voor richtlijnen, communicatiemateriaal en extra informatie. Horeca-uitbaters vinden er onder meer een lijst terug van leveranciers waar men materialen kan bekomen om de veiligheidsrichtlijnen te respecteren. Communicatiemateriaal zoals affiches en stickers kunnen gratis afgehaald worden bij de Stad.

Net zoals bij de opstart van de retail zullen horecaondernemers beroep kunnen doen op marketingcoaches die de volgende dagen en weken cafés of restaurants zullen bijstaan met eenvoudige en concrete tips.
Relance voor de horeca #VANRSL
Stad Roeselare werkt voluit  aan de relance van haar geliefde horeca. De terrassentaks wordt definitief afgeschaft. Binnenkort volgt ook de uitrol van de Santébon. Hiermee belonen we 5000  shoppers met een traktaat van €10 in de horeca, aangeboden door Stad Roeselare.  Shoppers verzamelen bij hun aankoop in de Roeselaarse winkels stempels. Een volle stempelkaart kan ingeruild worden voor een Santébon.
 
Onder regie van De Spil-directeur Dirk Cornelis wordt momenteel de ‘Zomer #VANRSL’ voorbereid voor een boeiende vakantie in eigen stad.. Met een echte “Oltegoare” promocampagne worden je alle mogelijkheden geboden om rond ons kot en volgens de coronamaatregelen opnieuw veilig van alles te kunnen beleven en ontdekken! Anders, maar minstens even leuk en misschien wel spannender en boeiender dan voorheen.


Meer informatie?
-        Alle nuttige info voor horeca op: www.roeselare.be/heropstart-horeca
-        Een afspraak met het horecaloket vraag je aan met een mail naar economie@roeselare.be of telefonisch op het nummer 051/26.23.36. Ook voor andere vragen kan je hier terecht.
-        Openingsuren horecaloket:
o   Tijdens weekdagen tussen 9 uur en 18 uur.
o   Zaterdag 6 juni van 9 uur tot 12 uur.

  • Toerisme