Roeselare wordt opnieuw dé kersthoofdstad van onze provincie :  vijf weken lang kun je op de Grote Markt schaatsen op een overdekte schaatspiste met daarrond de grootste kerstmarkt die we tot nu toe in de Rodenbachstad gehad hebben. Aan het station komt er dan weer "Het Snowglobecircus", een soort ‘Cirque du Soleil’ in het klein op 10 en 17 december.

In Roeselare gaat men verder op de ingeslagen weg tijdens de eindejaarsperiode. “Wij zijn natuurlijk Keulen, Parijs, Amsterdam, Wenen, enz. niet, maar we zijn er toch in geslaagd om een uniek kerstdorpconcept uit te bouwen waarvoor in de maand december en januari ongetwijfeld vele duizenden mensen naar Roeselare komen”, horen we van Stephan Gryspeerd en Filip Van Heghe, co-voorzitters van de vzw Shopping & Centrum Roeselare.

Feestelijke Kerstmarkt

“Een aantal jaren geleden hebben we nieuwe kerstchalets laten ontwerpen waarbij je, ongeacht de weersomstandigheden, gezellig met familie of vrienden kan genieten van oliebollen, wafels, tientallen jenevers en andere typische lekkernijen voor een kerstmarkt. Dit jaar is die markt nog een stuk groter dan normaal.”

Wiedre vier'n 't eindejoar in Roeselare

Met een tv-spot op Vier en Vijf wil Roeselare zich op de kaart zetten als de gezelligste stad van Vlaanderen om te kerstshoppen. Want de kerstmarkt op de Markt wordt de grootste ooit, dus hoe meer bezoekers, hoe beter. En de spot zal ook te zien zijn op regionale televisie, op sociale media en in de bioscoop.

5 weken schaatsplezier op de Grote Markt!

“Daarnaast is er natuurlijk onze overdekte ijspiste die opnieuw centraal komt te staan. De beslissing om met een overdekte ijspiste te werken levert op. Het ijs is sowieso van topkwaliteit en het mag nog regenen of sneeuwen, je kan je sowieso droog amuseren. We mikken ook meer dan ooit op groepen en scholen die langskomen voor een namiddagje schaatsplezier. Toch even aanstippen dat we de ijspiste op een ecologische wijze doen draaien. Dat geldt ook voor de kerstverlichting in de centrumstraten, die voldoen volledig aan de laatste ecologische normen.”

Christmasswall op het Stationsplein

De sprookjesachtige ‘Christmass Wall’ die afgelopen jaren op De Munt stond, verhuist naar het Stationsplein. Daar krijg je ook een authentieke carrousel.  De reuze kerstbomendie aan het station stonden, krijgen een plaatsje in de deelgemeenten: Rumbeke, Beveren en Beitem. 

5 shoppingweekends

Dit jaar zijn er vijf kerstshoppingweekends, namelijk het weekend van 3, 10, 17, 24 en 31 december. Daarbij ligt de focus vooral op 10 en 17 december. “Dan is het centrum verkeersvrij en zijn alle winkels open. Dan is er in de Zuidstraat ook opnieuw de kerstmarkt voor goede doelen waarbij vele tientallen verenigingen en organisaties voor een unieke ambiance zorgen. Daarnaast heb je ook wederom tientallen mini-ondernemingen die hun producten presenteren, dat resultaat in het West-Vlaams kampioenschap mini-ondernemingen.”

Gratis bussen in Roeselare & Goedkoop parkeren

Tijdens de vijf shoppingweekends rijden de bussen, zowel op zaterdag als zondag, gratis op het grondgebied Roeselare. Dan kan je een jenever meer drinken, klinkt het lachend.

Voor wie toch met de auto komt, geldt er opnieuw lekker lang parkeren. Dat wil zeggen dat je 1 euro betaalt voor 4 uur parkeren in de Ooststraat Stationsparking.”

De kerstmarkt blijft open tot en met zondag 7 januari, dat is de laatste dag van de kerstvakantie. Er geldt dan al soldenshopping, wat wil zeggen dat die dag ook alle winkels open zijn!

Eindejaarsactie

Verder vestigt "vzw Shopping & Centrum Roeselare" nog eens de aandacht op de Roeselaarse Kadobon. “Het blijft het ideale geschenk, want je kan er in meer dan 150 winkels en horecazaken terecht. Niet alleen in het centrum, maar ook langs de invalswegen of de deelgemeenten. Er is keuze tussen 10 en 25 euro. Je kan de bon tegenwoordig op vijf verschillende locaties kopen: Standaard Boekhandel (Ooststraat), Fotoludiek (Ooststraat), ARhus, dienst toerisme (Paterskerk) en het Vrijetijdspunt (Zuidstraat). In december hebben we opnieuw een eindejaarsactie waarbij 200.000 coupons uitgegeven worden. Bezoekers die in Roeselare komen shoppen of genieten van een hapje of een drankje krijgen bij iedere aankoop een of meerdere coupons waarmee ze Kadobons kunnen winnen. Het leuke is dat je meteen weet of je gewonnen hebt of niet.”