Roeselare is dé hoofdstad van de Dag van de Klant 2015 : onze stad is de centrale "Dagstad" bij de 28e editie van de Dag van de Klant. Kom ook langs op zaterdag 26 september en laat je er extra verwennen.

Op zaterdag 26 september staat de klant opnieuw centraal bij de winkeliers & de zelfstandige ondernemers. Met een warme glimlach en een kleine attentie zullen in Vlaanderen opnieuw 2 miljoen klanten in de bloemetjes gezet worden. UNIZO, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, en de Vlaamse Overheid willen op die manier klantvriendelijk ondernemerschap onderlijnen.

Schepen van Economie Kris Declercq is opgetogen dat Roeselare als Dagstad in de kijker wordt gezet. “Het winkelen zit in het DNA van onze stad, en het geeft ons ook de mogelijkheid om ons verder te profileren als trendsettend en toonaangevende retailstad, met de beste en hartelijkste handelaars. Het Unizo-initiatief ‘The future of shopping’ sluit bovendien naadloos aan bij de recente initiatieven die we ook als stad samen met de vzw Roeselare Shopping nemen als eerste smart shopping city in Vlaanderen.”

Kris Declercq vervolgt: “Zo’n dag is een belangrijke vorm van citymarketing. De mensen ontdekken de stad en de dynamiek die de Dagstad creëert bij vele handelaars en verenigingen is ongelofelijk sterk en werkt aanstekelijk. De creativiteit en samenwerking bij de handelaars is opvallend, het belooft een winkelfeest voor iedereen te worden. Al is het bij ons eigenlijk elke dag ‘dag van de klant’. De kwaliteit en service van onze handelaars zijn al van in de middeleeuwen kenmerkend voor onze stad.”

 "Op je wenken bediend" is dit jaar het thema van de Dag van de Klant. Onze zelfstandige handelaars gaan namelijk tot het uiterste om je de beste service te kunnen bieden. Op de Dag van de Klant verwennen de zelfstandige handelaars je bovendien nog eens extra met een leuke Dagattentie.

Roeselare: dé Hoofdstad van de Dag van de Klant

Roeselare werd dit jaar uitgeroepen tot "Dagstad" tijdens deze Dag van de Klant. De hele dag kan je gezellig shoppen in onze stad & je krijgt ook een kleine attentie van de winkeliers om je figuurlijk als klant in de bloemetjes te zetten.  Maar de stad staat ook de hele dag bol van activiteit in dé winkelstad van West-Vlaanderen.

  • Van 7u tot 20u maakt MNM live radio vanuit het centrum op de Grote Markt en zorgt voor verrassingen op de 'Dag van de luisteraar'.  Win je tickets voor een ontbijt (4 personen) : Klik hier om met Peter & Julie van MNM te ontbijten


  • Tussen 10u en 17u is er de lekkerste proeftoog van Vlaanderen Muziek, straatanimatie en verwennerij. Bekende Vlamingen nemen de winkels over.


  • Stap binnen bij jonge ondernemers in de MNM Pop Up Store en maak kennis met de winkel van de toekomst "The Future of Shopping"


  • Vanaf 18u30 tot 20u kan je op de Grote Markt meezingen tijdens "Sing your Song Live" met Peter Van De Veire, Brahim, Miguel Wiels, Silke, Niels Destadsbader en Ian Thomas.

Je komt toch ook?

Meer info : www.dagvandeklant.be  MNM-Dag van de luisteraar

Danceparade Kamjong trekt door Roeselare

Op zaterdag 26 september maken ook de dj's van danceparade Kamjong hun passage in het Roeselaarse stadscentrum. Na een testeditie vorig jaar hoopt vzw Mezienke om op 26 september techno- en houseminnend Vlaanderen naar Roeselare te halen voor Kamjong, een danceparade door het centrum gevolgd door een festival op de TRAX-site.

De organisatoren hebben de route aangepast zodat ze niet in de centrumstraten terecht komen, waar Unizo op hetzelfde ogenblik de Dag van de Klant organiseert.

Schepen Kris Declercq: "De organisatoren van Kalmjong & van de Dag van de Klant zijn samengekomen om te kijken hoe beide evenementen optimaal kansen konden krijgen, zonder elkaar te hinderen. Dankzij het gewijzigde parcours kunnen beide evenementen perfect naast mekaar bestaan".

"We passeren met onze parade niet langer door de Noordstraat, langs de Grote Markt en door de Ooststraat, maar rijden rond het De Coninckplein, de Moermanparking en voegen ook een extra lus door Krottegem aan het parcours toe. Rond 19.30 uur moeten alle vrachtwagens op de TRAX-site op het festival staan", zegt Kristof Desal.
Dat festival is in tegenstelling tot de parade niet gratis.

Klik hier voor meer info over Kamjong  -

Klik hier voor programma & DJ's Kamjong