Het Welzijnshuis #VANRSL roept Roeselarenaars op om de komende weken led-lampen te kopen via de actie Led’s save the planet en zo mensen in armoede te steunen bij hun inspanningen om hun energiefactuur te laten dalen.

Aanleiding

Het leven (energie, huur, voeding…) wordt steeds maar duurder waardoor gezinnen en alleenstaanden met een beperkt inkomen moeite hebben om rond te komen. Er is, ook in Roeselare, een toename van het aantal personen dat in armoede leeft.

Het Welzijnshuis stelde het voorbije jaar een stijging van de aanvragen voor leefloon en budgettering vast. De stijging van de leefloongerechtigden situeert zich vooral bij jongeren
(-26-jarigen) en éénoudergezinnen. Jongeren komen ook vaker bij de Sociale dienst aankloppen met allerhande vragen.

OCMW-voorzitter Bart Wenes : "Het Welzijnshuis #VANRSL wil haar klanten duurzame oplossingen aanreiken om armoede te bestrijden. Daarom ondersteunt het de actie Led’s save the planet die mensen in armoede kansen biedt om led-lampen te installeren".

Led’s save the planet

Als led-verlichting, in vergelijking tot de klassieke verlichting, tot 90 % minder energie verbruikt, tot 20 maal langer meegaat en als wij dit massaal installeren dan is dit verhaal toch voldoende duidelijk: ‘Led’s save the Planet‘. Goed voor je portemonnee én voor het milieu!


Led-lampen zijn echter duurder dan andere klassieke lampen en mensen in armoede zullen zo’n aankoop eerder uitstellen. Via de actie Led’s save the Planet kunnen we led-lampen schenken zodat gezinnen in armoede aan deze energietransitie kunnen deelnemen.  


Gezinnen in armoede zullen door het gebruik ervaren de led-lampen langer meegaan en minder energie verbruiken waardoor hun energiefactuur zal verminderen.  Ze worden zo aangemoedigd om daarna zelf led-lampen te kopen.

Oproep aan alle Roeselarenaars

Roeselarenaars kunnen meehelpen door led-lampen te kopen in één van de deelnemende winkels.  Per gekochte led-lamp (4,99 euro) krijgen ze één extra led-lamp die ze schenken aan het Welzijnshuis #VANRSL.  Het Welzijnshuis zorgt ervoor dat die geschonken led-lampen bij de gezinnen in armoede geïnstalleerd worden.  De koper mag ook alle gekochte led-lampen schenken.

Door samen van LED’s save the Planet een succes te maken doet de koper zijn eigen energiefactuur zakken, draagt hij bij tot een beter klimaat en worden gezinnen in armoede geholpen.

Voor het ‘kopen & schenken’ van de led-lampen verwijzen wij naar www.savetheplanet.nu
De websiote is actief vanaf 15 november

De led-lampen worden in de periode van15 november tot en met 24 december, verkocht in

  • Oxfam Wereldwinkel Roeselare
  • Kringwinkel Roeselare
  • Quasimodo
  • Schoenen Etienne
  • Boekhandel De Zondvloed
  • Saladette
  • FIBER Urban Hairconcept Nathalie Maes
  • Mr. Steve Barbershop

Ambassadeurs gezocht

Organisaties, jeugdbewegingen, scholen, bedrijven, individueel geïnteresseerden kunnen ambassadeur worden van Led’s save the planet door de actie te delen met hun netwerk of vriendenkring of zelf iets te organiseren. Aanmelden hiervoor kan op www.savetheplanet.nu

Led’s save the Planet is een project van ecoFoundation vzw en wordt logistiek georganiseerd door Transform3, een platform voor klimaatneutrale economie.

  • Zorg
  • OCMW-welzijn