Tijdens het laatste novemberweekend presenteert Roeselare zich opnieuw als het fijnste winkelwandelcentrum van Vlaanderen met twee nieuwe initiatieven: "Black Friday" & de  start van "1000 Klassiekers" van Radio2 anno 2015.

Van Roeselare een bruisende shoppingstad maken, dat is de bedoeling van de vzw Shopping & Centrum Roeselare  & het Stadsbestuur. Dat doen ze onder meer door de organisatie van verschillende evenementen in de loop van het jaar. Ook in de 'donkere maanden'  gaat Roeselare door met twee nieuwe initiatieven: "Black Friday" & de "1000 Klassiekers van Radio2.

In het Kernplan dat vorige maand gelanceerd werd, beklemtoonde Roeselare dat men extra zuurstof wil geven aan de stad én aan zijn handelaars.

Ook in de winter gaat men voor een "Op & Tof Roeselare!"

Black Friday - vrijdag 27 november 2015

Op vrijdag 27 november is er voor het eerst een "Black Friday" in Roeselare.


Schepen Kris Declercq
: "Dit is een idee en organisatie van de centrumstratenhandelaars en is een fenomeen dat uit Engeland en Amerika is overgewaaid. Handelszaken geven dan op de laatste vrijdag van november grote (of minder grote) kortingen of doen iets speciaals voor de klanten geven. De winkels blijven die dag open tot 20 uur. In totaal wordt verwacht dat er zo'n 200 handelszaken deelnemen."

"1000 Klassiekers" 2015
op zaterdag 28 november 2015

De dag nadien lanceert Radio 2 vanop de Grote Markt hun "1000 klassiekers" in de Rodenbachstad.  Radio 2 brengt de 1000 Klassiekers on tour dit jaar letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau.

Schepen Kris Declercq: "De best beluisterde eindejaarslijst van Vlaanderen doet vier steden aan en begint in Roeselare. De mensen kunnen stemmen op hun favoriete klassieker en maken vervolgens klans op een duoticket om een ritje maken in 'Santa is the sky'. Een variant op Dinner in the Sky, waarbij mensen plaatsnemen in een grote slee die vervolgens 50 meter de lucht in gaat. De Santa in the sky bestaat uit 16 stoelen, 4 rendieren en brengt je met de kerstman naar een hoogte van 50 meter Eenmaal boven heb je een uniek zicht over de stad."

Live Radio, "Santa  in the Sky" & tal van B.v.'s

Er is die dag ook live radio vanop de Grote Markt in Roeselare & tal van diverse Bekende Vlamingen komen langs op de Grote Markt in de namiddag vanaf 14 u.

Radio2 roept de luisteraars op om naar Roeselare te komen waar ze op 28 november halt houden met een live radio show en de Santa in the Sky. De luisteraars moeten komen stemmen op hun favoriete 1000 Klassiekers en maken kans om een duo ticket te winnen voor een zitje in de Santa in the Sky. Een unieke attractie!

 

Na de talrijke zomerse initiatieven lijkt Roeselare ook de wintermaanden stevig in te zetten met deze tweedaagse... 

Roeselare doet zijn naam alle eer aan als "het fijnste winkelwandelcentrum van Vlaanderen"