De Vlaamse Vereniging van Steden & Gemeenten (VVSG) lanceerde een oproep naar lokale besturen om geslaagde voorbeelden van duurzame aankopen in te sturen. Op die manier wilden ze duurzaam aankoopbeleid meer onder de aandacht brengen en innovatieve voorbeelden van duurzaam aankopen opsporen en als goede praktijk ter beschikking stellen. Ook als inspiratiebron voor andere lokale besturen kunnen deze inzendingen dienen.

Met haar dossier over het vlootbeheer en de aankoop van milieuvriendelijke wagens werd Roeselare genomineerd om het in de laatste ronde op te nemen Antwerpen, Sint-Niklaas, Gent en Kortrijk. We zijn zonet als winnaar uit de bus gekomen.

Het is zeker verdiend dat Roeselare de 1ste laureaat duurzame overheidsopdracht is. De selectie op zich was al een beloning van het jarenlange werk van een hele ploeg medewerkers. Met 15 investeringen in onze vloot in 2012-2015, goed voor een investering van ca. een half miljoen euro, was de inspanning dan ook niet gering.

Op de uitreiking vandaag mochten we ook meedelen dat Roeselare nog dit jaar één van de eerste Volvo V60’s op aardgas in gebruik zal nemen in België.
Eind dit jaar zal 20% van onze vloot op CNG overgeschakeld zijn. En dat op nauwelijks vier jaar tijd.