Komende vrijdag is er opnieuw Winkelnacht in het centrum van Roeselare. Dit jaar staat alles in het teken van vintage en retro. Je kan op vrijdag 29 april gezellig winkelen & tegelijk genieten van heel wat optredens, een modeshow en spectaculair vuurwerk als afsluiter.

De Winkelnacht is op vrijdag 29 april het eerste evenement op en rond de vernieuwde Grote Markt.

Winkelnacht : retro & vintage

“Een commercieel feest waarbij de winkels opnieuw open zijn tot 22 uur”, vertelt  Jo De Peuter, co-voorzitter van de vzw Shopping & Centrum Roeselare. “Dit jaar gaan we voor het thema vintage. Niet zomaar. We hebben heel wat nieuwe evenementen, maar willen af en toe ook eens terugblikken en het nostalgische naar boven laten komen. Een voorsmaakje voor de Batjes waar met de reuzen en Batjesprinses twee activiteiten van weleer terugkeren.”


Winkelnacht sluit af met spectaculair vuurwerk & lasershow

  • Een deel van de winkels heeft beloofd voluit voor een retro-look te gaan.  Er staan daarnaast ook vijf podia verspreid over de stad. Op het Stationsplein, de Vismarkt, in de Zuidstraat en maar liefst twee op de Grote Markt, telkens gericht naar een ander deel van de horeca waar er al van in de namiddag muziek zal weerklinken. Op de Grote Markt zijn er ook oldtimers te zien en de dames van 2Empress, bekend van The Sky is the Limit, geven er het beste van zichzelf met een retro-house set.
  • Er zijn dansoptredens van Funky Dance MC, een muzikale duikboot, muziekorkestjes en pin up’s rechtstreeks uit Nederland. In de Delaerestraat hebben we voor het tweede jaar op rij een modeshow met de nieuwste collectie en accessoires, de perfecte verbinding naar het Wielermuseum waar je beelden van vroegere shopping events kunt bewonderen, er is ook een wielerbierenproeverij. Twee reuzen zullen je er verwelkomen.
  • In de Noordstraat krijg je heel wat retro motoren en oldtimers te zien, er is zelfs een taxidienst waarbij je op een motorfiets of in een oldtimer van de ene naar de andere plaats in het verkeersvrije centrum wordt gebracht”, klinkt het.
  • De winkelnacht wordt omstreeks 23.15 uur afgesloten op het Stationsplein met een spectaculair vuurwerk en lasershow.

  • Vanaf 23 april is er een winkelnachtactie waarbij de winkeliers bonnen uitdelen, daarmee maak je kans om Kadobonnen te winnen.


Vanaf 12 uur kun je opnieuw parkeren à volonté waarbij je slechts één euro betaalt voor vier uren shopplezier, het eerste uur blijft bovendien gratis. Het centrum is verkeersvrij, maar de centrumparkings zijn bereikbaar.

Rodenbach Stadskroegentocht

Die avond is er nog heel wat te doen in Roeselare, je kunt terecht in Art Street 51, Atelier 61, Volta RSL of je pikt in op de Rodenbach Stadskroegentocht.

Al acht jaar op rij vindt samen met Winkelnacht ook de Rodenbach Stadskroegentocht plaats. Dit jaar komen er drie deelnemende cafés bij: café Romen, Het Bourgondisch Kruis en M-Onkey bar. Het aantal deelnemers komt daarmee op twaalf. Verder heeft de organisatie een nieuwe sponsor, Aduro gin. In De Vagant kun je terecht voor de Poldercowboys, The Bull verwelkomt De Blik Dooze  Band, 't Sjampetterke Give'em Hell Boys, in De Arend moet je zijn voor Sax and The City, De Cirque krijgt Arrowband op bezoek, in Mojo kun je Cat Cat Canary aan het werk zien, 't Keverke krijgt Bill Roseman Trio, in De Verlichte Geest komen Just as June en Blackfall langs, ARhus biedt plaats aan Marcell & Little Red Rooster, Sister May komt naar café Romen, The Gipsys naar Het Bourgondisch Kruis en Aces High zet de M-Onkey Bar op stelten.

In alle cafés zorgt Rodenbach voor een '1 kopen + 1 gratis'-actie.