De inzamelactie in de Sint-Amandskerk voor goederen voor de vluchtelingen mag een groot succes genoemd worden.

Veel mensen willen iets doen voor de vluchtelingen en reageerden positief op de oproep om niet-gebruikte kledij naar het inzamelpunt aan het de Coninckplein te brengen. Ook een groot aantal vrijwilligers stelde zich kandidaat om de inzamelactie in goede banen te leiden. Tijdens de week sorteren ze de kledij; op zaterdag en woensdag zijn ze op de afspraak om de kledij te ontvangen. Daarnaast staan ze ook klaar om de vluchtelingen te helpen als ze kleren komen kiezen.

Mensen brengen zowel zomer- al winterkledij binnen. De werkgroep ordent de goederen in eerste instantie volgens die 2 seizoenen. Omdat de winter in aantocht is, worden de dozen met zomerkledij apart gehouden. Twee firma’s (Venalis en Adirack) stellen een aantal rekken ter beschikking om de gesorteerde goederen te stapelen. De kledij wordt verder opgedeeld in mannen-, vrouwen- en kinderkledij. De kleren worden volgens die indeling aan de bezoekers aangeboden.

Om de verdeling van de goederen vlot te laten verlopen, krijgen de vluchtelingen een kaart met daarop het aantal kleren waarop ze recht hebben. De kleren die ze meenemen, worden op de kaart aangevinkt.

De inzamelactie loopt nog enkele weken. Wie nog wil bijdragen met kleren, kan die op zaterdag tussen 9 u. en 12 u. en op woensdag tussen 14 u. en 18 u. naar de Sint-Amandskerk brengen.

Meer info via roeselarehelpt@roeselare.be

Kijk ook eens naar de 'iedereen-helpt-pagina" op website van de stad