In de gemeenteraadszitting van dinsdag 28 juni brak gemeenteraadslid Ria Vanzieleghem een lans om in Roeselare te starten met een uitleendienst voor kinderbuggy's.

Ria: "Met jonge kinderen op stap gaan vraagt vaak nogal wat praktische voorbereiding. Luiers en verzorgingsmateriaal, fruitpap en flesjes, speelgoed voorzien en dan nog de buggy of buggy’s  in de wagen laden".

Het kan eenvoudiger via een publieke buggyservice zoals onder andere de buggybooker. Als gebruiker boek je online een buggy en kies je voor een ophaalpunt in de stad.
Buggybooker past helemaal binnen het verhaal van duurzame gezinsmobiliteit , men kan met het openbaar vervoer of met de fiets naar de stad komen en een buggy ontlenen.
De buggy is voorzien van regen- en zonnekap, bagagedrager, dikke banden om vlot ‘outdoor’ te gaan, zitje op tafelhoogte. Ze zijn dus best stevig, veilig en praktisch.

Ria Vanzieleghem vroeg daarom in de gemeenteraad om een Buggy-deelsysteem op te zetten in Roeselare. "Naast het succes van het fietsdeelsysteem Blue Bike in Roeselare zou ik vragen of de stad bereid is om een aantal buggy’s aan te kopen en te voorzien aan het station. Het onderhoud zou kunnen gebeuren door Eco Vélo. Dit aanbod zou volledig passen in ons streven naar een milieu-- en kindvriendelijke stad".

Schepen Filiep Bouckenooghe reageerde vrij positief : "Dit voorstel past volledig binnen de strategie van de stad, die inzet op funshopping & duurzame mobiliteit . Roeselare wil inderdaad een gezins -en kindvriendelijke stad zijn & blijven. We gaan nu eerst de nood en de haalbaarheid onderzoeken, waar en met welke hoeveelheid. Als dit positief is, dan zijn we bereid om met een proefproject te starten."


Hierboven een foto van de Leuvense uitleenbuggy's