Op het landbouwbedrijf van Lorenz Neerinck in Rumbeke werd de provinciale verkeerscampagne 'Modder op de Weg' gelanceerd. Elk jaar opnieuw leidt de oogstperiode tot vervuilde en daardoor vaak ook gevaarlijke wegen.

Deze campagne, die al voor de zeventiende keer georganiseerd wordt, steunt op het gebruik van aangepaste verkeersborden om de weggebruikers te waarschuwen voor vuile wegen.

Tijdens de campagne vorig jaar meldden de lokale politiediensten een twintigtal ongevallen met lichamelijke of stoffelijke schade als gevolg van modder op de weg. “Algemeen gebeurden in het eerste trimester van dit jaar volgens de statistieken van de federale politie in West-Vlaanderen al 2.190 verkeersongevallen met lichamelijk letsel. Dat mag dan wel een laagterecord zijn in vergelijking met andere jaren, de 27 dodelijke en 315 zwaargewonde slachtoffers die hierbij te betreuren vielen zijn uiteraard nog altijd te veel.

Als je weet dat deze ongevallen het vaakst voorkomen op gemeente- en gewestwegen, is een campagne zoals 'Modder op de Weg' uiteraard nog meer op haar plaats,” benadrukt landbouwschepen Marc Vanwalleghem

  • CD&V in Dialoog