Ervaar jij het ook, die goede vibes die door onze stad waaien? De stad verandert van uitzicht, een aantal grote infrastructuurwerken lopen op hun einde, de initiatieven van bewoners en ondernemers schieten als paddenstoelen uit de grond,… We wonen in een stad met heel wat troeven; hoog tijd dus dat we daarmee naar buiten komen!

De laatste jaren is er hard gewerkt om de stad aangenamer, groener, duurzamer en klaar voor de toekomst te maken.

"Er waait een nieuwe wind door de stad", steekt burgemeester Kris Declercq van wal. "Er zijn heel wat leuke initiatieven en veel grote infrastructuurwerken zijn zo goed als achter de rug. Dat zorgt voor positieve vibes. Bovendien zijn we de snelst groeiende centrumstad van Vlaanderen en dat allemaal dankzij de Roeselaarnaars die hun stad graag zien. Maar op dit moment beschikken ze niet over de juiste instrumenten om dat te tonen."

Daarom dus deze nieuwe imagocampagne, #VANRSL. Een hashtag waar trotse Roeselaarnaars de sociale media mee kunnen overspoelen en waarmee ze kunnen duidelijk maken wat ontdekt moet worden in hun stad. "Maar we willen het positieve gevoel ook uitdragen via een lied", vertelt de burgemeester. Dit op de tonen van 'I'm from Barcelona' van We're from Barcelona. "We zullen er ook een videoclip bij maken".

Ambitieus? Ja. Te gek voor woorden? Nee. De stad is ervan overtuigd dat haar inwoners en de mensen die regelmatig naar Roeselare komen om te winkelen of te werken, bereid zijn om zich achter één doel te scharen: samen in een grootse videoclip over de troeven van ‘onze’ stad zingen. Toen tv-programma Fata Morgana 10 jaar geleden door Roeselare passeerde, ontstond er een gigantische dynamiek in de stad. Dié dynamiek die toen gecreëerd werd doen herleven, dat is waar het in de campagne om gaat.

Toon dat je trots bent op je stad.
Toon dat je #VANRSL bent!

Wie interviews met Roeselarenaars leest, merkt dat die wel trots zijn op hun stad. Maar dat fiere stadsgevoel mag nog een beetje aangewakkerd worden. Meer nog: je mag het gerust met iedereen delen. En om het delen gemakkelijker te maken, werd die trotsheid visueel vertaald naar een sprekend beeldmerk: #VANRSL. Al het positieve dat je in de stad tegenkomt, kan je dan met #VANRSL claimen: smullen van een formidabel taartje? Lekkers #VANRSL. Topkleedje gekocht in de Ooststraat? Super styling #VANRSL.

Een eigen lied voor Roeselare & een heuse videoclip

Voor de campagne laat Stad Roeselare zich begeleiden door het communicatiebureau d-artagnan, die op het gewaagde idee kwam om, naast het beeldmerk, ook een lied en een videoclip te ontwikkelen om de veelzijdigheid en al het goede van stad te beklemtonen. Roundhouse staat in voor de professionele productie van het lied en het Roeselaarse Clementine zorgt voor de opnames en montage van de videoclip.

Volksvergadering op 1 juli : Talent #VANRSL

Met een persconferentie gaf de stad gisteren het startschot voor de oproep naar de bevolking. Concreet houden we op zaterdag 1 juli om 10 u. een kick-off in de St.-Amandskerk, een soort volksvergadering. Wij zoeken daarvoor mensen die alle mogelijke talenten willen delen, van skaten over dansen en sporten, muziek maken, zingen, acteren, … tot plastische kunsten. Eigenlijk alles waar mensen hun ei in kwijt kunnen, zowel in groep als individueel. We zien het ook een beetje als manier om lokaal talent in de kijker te zetten - Talent #VANRSL!

We stellen een vijftal werkgroepen samen: dans, lied, styling, decor en logistiek. Maar je hoeft niet enkel de grote talenten te hebben, je kan ook gewoon figureren of een helpende hand zijn bij de voorbereiding. Het belangrijkste is: iedereen is welkom! We willen vooral zoveel mogelijk mensen van Roeselare samenbrengen. Samen trots: één stad, één stem.

Opnames van de videoclip

Er is 1 opnamemoment voorzien tijdens de Batjes, waar we graag na het vat zoveel mogelijk mensen verzamelen voor het podium om samen ‘Al tegaore’ te scanderen. Roeselare ten top!

Maar de grootste focus van de opnames ligt in de eerste helft van september. Op de kick-off worden de opnamedata meegedeeld, maar ook geïnteresseerden die zich inschrijven en niet kunnen afkomen naar de kick-off worden op de hoogte gehouden van de exacte plannen.

Schrijg je ook snel in !

Dus we raden iedereen aan zich in te schrijven op vanrsl.be!

Jullie doen toch ook mee?!!