CD&V Roeselare wenst Wouter Beke van harte proficiat met zijn herverkiezing.

De brede steun bij deze herverkiezing is een teken van vertrouwen voor onze Algemeen Voorzitter, en toont de waardering aan voor het vele werk dat hij in de voorbije jaren verrichtte.

Tezelfdertijd is het een krachtig signaal om tijdens het Innestocongres van komend weekend moedig de toekomst verder uit te tekenen, met een positief christendemocratisch verhaal voor Vlaanderen, België en Europa.

Wouter, op het enthousiasme van onze Roeselaarse CD&V-groep kan je alvast rekenen!

Klaas Keirse
Voorzitter CD&V Roeselare

Bekijk het verslag op het één-journaal : Klik hieronder & bekijk het fragmentHet officiële CD&V-persbericht

De voorbije weken brachten 17 555 CD&V-leden hun stem uit bij de verkiezing van de nieuwe voorzitter. 17 238 leden stemden vóór de kandidatuur van Wouter Beke. Dat levert een score op van 98,7%.

Onze nieuwe voorzitter werd op 9 augustus 1974 geboren in Lommel. Hij is gehuwd met Leen Desmyter en vader van Warre (9 jaar), Mine (7 jaar) en Nette (2 jaar). Hij is doctor in de Sociale Wetenschappen (KUL, 2004).

In 2003 werd Wouter ondervoorzitter van CD&V. In 2004 werd hij schepen in Leopoldsburg en senator. In het voorjaar van 2008 werd hij een eerste keer interim-voorzitter van CD&V, in juni 2010 een tweede keer. Ondertussen was hij in 2009 ook al directeur van de christendemocratische studiedienst Ceder geworden, op vraag van Marianne Thyssen.

Sinds 22 december 2010 is hij voorzitter van CD&V. Hij was de drijvende kracht achter de splitsing van BHV en de 6de staatshervorming, en de federale regering die het land opnieuw op orde zette. Na de verkiezingen van 14 oktober 2012 werd hij burgemeester van Leopoldsburg.

Vanaf vandaag vangt zijn nieuw mandaat als partijvoorzitter aan, voor een termijn van 3 jaar.De vier ambities van Wouter Beke

Wouter Beke werd op 12 november herverkozen als voorzitter van CD&V. Met een overweldigende meerderheid van 98,7 % van de stemmen werd hem door de CD&V-leden een tweede termijn van drie jaar toegekend. Zijn acceptatiespeech in La Tentation was dan ook even opgewekt, nuchter als vastberaden met een blik op de toekomst.

Je kan zijn volledige acceptatietoespraak lezen op de nationale CD&V-website door hier te klikken