Wegens intensief gebruik door zowel school-, recreatie- en competitiesporters is Sporthal Onze Kinderen aan een renovatie toe. Deze beoogt meer comfort en een betere toegankelijkheid voor gebruikers en bezoekers. Ook investeert stad Roeselare in energiezuinige technieken.

Sporthal Onze Kinderen in Rumbeke kent een drukke bezetting door scholen en clubs (omnisport, mini-voetbal, hockey, ...). Ze is de thuissportbasis van heel wat individuele sporters o.a. badminton, tennis. Daarnaast vinden vakantiekampen, tornooien en andere sportieve evenementen (bv. Roeselare Loopt) er hun stek.

In 2017 werd de sportsite uitgebreid met outdoor sportvelden, zowel in natuurgras als in kunstgras. Hockeyclub Roeselare Rangers en Rugby RSL hebben er hun thuisbasis. Ook daardoor is het aantal sporters op de site verveelvoudigd.

De sporthal voldoet gebouwtechnisch niet meer aan de geldende wetgeving op vlak van energie en duurzaamheid. Sporttechnisch voldoet de sporthal niet meer aan de hedendaagse noden van een moderne en multifunctionele omnisporthal. Bovendien is de sporthal niet aangepast aan de vernieuwde sportieve omgeving met de outdoor sportvelden en de gewijzigde mobiliteit op de site.

Een totaalrenovatie dringt zich op.
De renovatie kadert binnen het masterplan sportinfrastructuur van de Stad die een polyvalente sporthal wil realiseren geschikt voor school-, recreatie- en competitiesport. Daarnaast dient de sporthal aangepast aan de combinatie van indoor en outdoor sporters op de site. Daarom worden het sanitair en de kleedruimtes uitgebreid met een afzonderlijke toegang voor binnen- en buitensporters.
De toegang tot de sporthal wordt aangepast en verplaatst waarmee we rekening houden met het gebruik van de parking. Ook voorziet de stad een inkom afgescheiden van de effectieve sportruimte, zodat sporters en publiek elkaar niet hinderen.

De kostprijs voor de renovatie wordt geraamd op 2 500 000 euro. In gemeenteraadszitting van 18 november zal een ontwerper aangesteld worden.

  • Sport