POLLPOP zet  komend weekend de bruisende sfeer van de Roeselaarse binnenstad extra in de verf. Het festival mikt ook op een breed publiek: vooral jongeren op zaterdag en gezinnen van alle leeftijden op zondag. Op zaterdag 16 augustus is de programmatie van het muziekevenement in handen van café Cirque. Er wordt gemikt op een jong publiek dat verwend wordt met ijzersterke live optredens en straffe dj-sets. Op zondag 17 augustus is het de beurt aan café Den Arend die qua programmatie resoluut de kaart van de volksambiance trekt.

Café Cirque en Den Arend slaan opnieuw de handen in elkaar voor Pollpop: een zomerfestival op zaterdag en zondag voor een ruim publiek. Pollpop wil een nieuwe "klassieker" worden tijdens de Roeselaarse zomer. Cafébazen Michiel Degryse en Claude Vanbesien zijn er opnieuw klaar voor. Voor de tweede keer organiseren ze nu zaterdag en zondag het stadsfestival Pollpop. Vorig jaar was het gratis festival al goed voor zo'n 1.500 bezoekers. Deze keer willen ze groter en beter doen: 2.500 gasten is de ambitie.

PROGRAMMA:

  • De optredens starten zaterdag vanaf 18.30 uur. Rhinos Are People Too, Brihang, Pardell, Squadra Bossa ft. Buscemi en We Are Prostitutes treden op tot 1.30 uur.

  • Een dag later is er al vanaf 14.30 uur muziek met Bigband Rumbeke, Boogie Phil & The Wiseguys, The Poldercowboys, The Bik Dooze Band, Garry Hagger en Bulfrog Tattoo.


Het festival palmt de helft van het Polenplein in. De opbouw van het terrein start op donderdag. Het podium komt schuin in de hoek van het Polenplein te staan. Zo hebben de mensen op de terrassen een goed zicht op het terrein en de optredens.

Cafébazen Michiel Degryse en Claude Vanbesien zijn het stadsbestuur van Roeselare alvast dankbaar: "Sinds het wegvallen van de parkconcerten krijgen organisatoren in onze stad de kans om hun eigen ding te doen, met steun van het stadsbestuur."

Een duidelijke postieve keuze van het stadsbestuur om ondernemende oragnisatoren volop kansen te geven.

Meer info op www.pollpop.be