Fase twee van TRAX start in het najaar van 2016. Er komt een grote polyvalente zaal met een capaciteit van 950 personen, geschikt voor allerlei grote evenementen.

De plannen voor fase twee van TRAX, de fuifzaal, liggen op tafel en zien er veelbelovend uit. Studio Plus Architecten staat in voor het ontwerp. Na de zomer volgt de aanbesteding en de werken zouden in het najaar van 2016 van start moeten gaan. Voorjaar 2017 worden de omgevingswerken aangevat. Alles moet klaar zijn tegen het najaar van 2017 met de bedoeling om de polyvalente zaal dan te openen tegen 1 januari 2018. De totale kosten zijn geraamd op 2,5 miljoen euro, waarvan een half miljoen euro subsidie van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz, die erg in het project gelooft.

De polyvalente zaal komt vooraan links op het plateau. “ We slopen ook alle voorgebouwen en gaan vanaf nu dus de volledige oppervlakte benutten”, legt schepen van Gebouweninfrastructuur en Vergunningen Nathalie Muylle (CD&V) uit. De polyvalente zaal is zowel voor grote evenementen, fuiven, cultuur als verenigingen.”

Een zaal met alles erop en eraan, een ontvangstplein en toegangshal, plaats voor de ticketverkoop, een bureau, een vestiaire, een vergaderruimte, een opslagruimte, kleedkamers, een backstage-ruimte, een keuken, koelcel, sanitair en zelfs een terras.

“Er moeten in de zaal 950 mensen kunnen rechtstaan - 600 met een groot podium - en 385 zittend op de tribune. Het is alvast de bedoeling om een uitschuifbare tribune te plaatsen.”

Achteraan zal een grote foyer zijn met zowel bediening voor drank in de zaal als aan de foyer. “De foyer kan dus apart worden afgesloten en verhuurd.”

Geen overlast 

Net zoals bij de eerste fase, hecht de stad er opnieuw veel belang aan dat er geen overlast zal zijn voor de buurtbewoners. Ook de polyvalente zaal moet een geluidsdichte box worden en er zal dus een zeer uitgebreid akoestisch onderzoek aan voorafgaan.

De derde en laatste fase komt er tegen 2020, al is de bestemming nog niet duidelijk. “We laten dit momenteel wat rusten en concentreren ons volop op de tweede fase”, zegt schepen Muylle.

Inwoners kunnen zowel het bouwdossier als het milieudossier inkijken in het stadhuis aan het loket omgevingsvergunningen op de tweede verdieping. Beide openbare onderzoeken lopen nog tot 25 april.

 

Bron: Het Nieuwsblad 8 april 2016