Door de plaatsing van de tunnel onder de spoorweg aan de Koning Leopold III-laan zal treinverkeer tussen Roeselare & Lichtervelde van 8 tot en met 11 november onmogelijk zijn. Treinreizigers op de lijn Kortrijk-Brugge zullen de afstand tussen Roeselare en Lichtervelde met vervangende bussen moeten afleggen. De NMBS zorgt voor vervangbussen aan de beide stations volgens de timing van de treinregeling.

Tijdens het verlengde weekend van Wapenstilstand wordt de tunnel onder de sporen geschoven in de Koning Leopold III-laan. Dat betekent dat de laan drie dagen afgesloten wordt voor alle verkeer. Treinverkeer is die dagen onmogelijk, maar ook auto's, fietsers en voetgangers moeten een ommetje maken. Het afsluiten van de verkeersader gebeurt op vrijdagavond 8 november om 22 uur. Tot dinsdagmorgen 12 november 6 uur wordt alle verkeer er geweigerd.

'We kiezen bewust voor dit verlengde weekend om de werken uit te voeren. Om de pendelaars zo weinig mogelijk overlast te bezorgen gebeuren de werken in het weekend. Omdat het om uitgebreide werken gaat, planden we een verlengd weekend', zegt Infrabel-woordvoerder Frederic Petit.

Voor autoverkeer is de laan afgesloten van de Beversesteenweg tot aan de Spoorweglaan. Het verkeer wordt omgeleid via de Brugsesteenweg, Wijnendalestraat, Bollaerdstraat en Beversesteenweg. In de Koning Leopold III-laan is tuincentrum Mirando tijdens het weekend wel nog te bereiken.

De eigenlijke tunnel wordt zondag 10 november onder de sporen geschoven. Volgens de voorziene planning moeten de werken starten om 17 uur en eindigen rond 23 uur. Vanaf 4 november zijn er 's nachts al kabelwerken. 'Maar met weinig hinder voor de buurtbewoners', zegt Petit.

In het najaar van 2014 moet de tunnel volledig gebruiksklaar zijn.

Buurtbewoners kunnen met vragen terecht op het gratis nummer 0800-55.000 of info.projecten@infrabel.be

Om het kaartje hieronder vergroot te bekijken, kan je op het kaartje hieronder klikken