Op zondag 13 oktober werd in het Bergmolenbos de nieuwe wandel- en fietslussen feestelijk ingewandeld. Het bergmolenbos, dat een echt stadsrandbos moet worden, is in volle ontwikkeling. De stad wil deze legislatuur namelijk het openbaar groen in Roeselare verdubbelen, en het Bergmolenbos is daar een stap in de goede richting. 


Het bergmolenbos is een jong stadsrandbos dat door Stad Roeselare, en Natuur en Bos wordt uitgebouwd tot een ecologisch, recreatief en gevarieerd gebied. Er werd ondertussen een wandellus van bijna 3 kilometer aangelegd, dat feestelijk werd geopend op zondag 13 oktober. 

In het centrale deel werd één poel vergroot, en ook twee nieuwe aangelegd. Met die uitgegraven grond werden de paden en bermen opgehoogd en komen er zo prachtige wandelpaden, die droog en toegankelijk zijn voor iedereen. Er is ook aandacht voor de habitats van verschillende dieren en planten. In de toekomst wordt er ook nog een heuse uitkijktoren gebouwd, die het Bergmolenbos als toeristische trekplaats in de stad verder op de kaart moet zetten. 

Door de aanleg van het wandelpad, in het jonge bergmolenbos, kunnen inwoners de natuur verder ontdekken, en heerlijk wandelen, fietsen en genieten dicht bij de stad.

Tijdens de feestelijke opening, die eveneens als start van de week van het bos geldt, kon men in en rond het Bergmolenbos vanalles beleven. Zo was er een imker aan het werk in de boomgaard, kon men vuur maken en vuur koken, was er een mogelijkheid tot discgolf in de bosweide en stond er een sprookjes-springkasteel voor de allerjongsten! Naast enkele van onze mandatarissen en CD&V-Roeselare leden waren ook verschillende verenigingen zoals ‘Meer bomen in Roeselare’ en ‘Natuurpunt’ waren van de partij.