Het volkstuinpark Wallemeers bestaat reeds 3 jaar. Daarom zet men een ganse namiddag de deuren open voor iedereen en dit op zaterdag 10 juni 2017. Dit feestelijk gebeuren kadert in het Grote Kringloopweekend, een initiatief van Vlaco, dat dit jaar volledig in het teken van ‘thuiscomposteren’ staat.

Iedereen is welkom in het Volkstuinpark Wallemeers, Kasteeldreef 1 in Roeselare tussen 13u30 & 17u

Onder begeleiding kan je de tuintjes van enkele leden van TuinHier bezoeken. Zij tonen jou maar al te graag hoe goed de groenten, kruiden en fruit er groeien. Je krijgt tips over composteren, hoe je voedselverspilling kan tegengaan, hoe je kippen kan houden, en nog zoveel meer!

Herboriste Rosita leert je alles over kruiden en hoe je ze kan verwerken. Tijdens deze opendeurdag leer je dat ‘tuinieren je gezond houdt’. Benieuwd hoe het met jouw gezondheid gesteld is? Test het dan met de gezondsheidsrally.

Kinderen kunnen op een creatieve manier kleurplaten rond composteren en tuinieren inkleuren en ze kunnen er leren planten. Springkasteel ‘Het Wortelkonijn’ zorgt voor een leuke afwisseling.

Je kan proeven van gezonde versnaperingen en drankjes. In het buurthuis Wallemeers, die speciaal voor deze gelegenheid zijn deuren opent, kan je terecht voor een sterker drankje. Trouwens, er is voor iedereen een verrassing!

De organisatie ligt in handen van stad Roeselare, de wijkwerking en TuinHier en dit met medewerking van MIROM en Vlaco.