De werken op de nieuwe site van AZ Delta zitten op schema. De ruwbouw aan de rijksweg N36 staat er, nu wordt de omgeving aangepakt. Het terrein wordt opgehoogd, de parkings worden aangelegd en uiteraard zijn ook de voorbereidingen bezig voor de aansluiting op de N36.

FOCUS-WTV heeft een boeiende reportage gedraaid op de werf van het nieuwe fusieziekenhuis AZ Delta in Oekene bij Roeselare. Je kan de reportage hieronder bekijken.

met dank aan FOCUS-WTV voor het gebruik van deze video op onze website


Het gebouw bestaat uit twee grote delen, met elk hun specifieke functie. Aan de voorkant zijn er ruimtes voor raadplegingen en medisch technische onderzoeken.  De achterzijde is voor de hospitalisatie-afdelingen. Het nieuwe ziekenhuis zal meer dan 700 bedden tellen, waarbij comfort van de patiënt voorop staat.

AZ Delta denkt ook aan de toekomst, naast een gewoon ziekenhuis zal er op het zwarte gebouw dicht bij de N36 een glazen constructie komen waar een leer- en innovatiecentrum opgetrokken wordt voor de medewerkers. Het ziekenhuis zou af moeten zijn eind 2018, de eerste patiënten kunnen er tegen de zomer van 2019.

Je kan de werken steeds volgen via onze website:
www.roeselare.cdenv.be/az-delta-stap-voor-stap