Heb je een taxushaag, dan ben jij één  van de vele Vlamingen die dankzij deze plant levens kan redden. Snoei tussen 15 juni en 31 augustus jouw taxushaag en breng  het jonge snoeisel zonder aarde, onkruid of ander bladafval naar het recyclagepark Roeselare.  De opbrengst van deze inzameling schenken de gemeente en MIROM aan Kom Op Tegen Kanker of aan een lokaal kankergerelateerd project. Zo hebben we vorig  jaar in Roeselare 19.600 euro ingezameld! Klik hier voor meer details.

We roepen de Roeselaarse bevolking graag op om opnieuw een belangrijke rol te spelen in het vergroten van de hoop voor heel wat kankerpatiënten! Doe mee aan de actie "Vergroot de hoop"' & wordt ook Haagdonor. Waarvoor dank!

Ook jouw taxushaag is een plant die levens kan redden. Een taxushaag bevat immers baccatine, een stof die gebruikt wordt voor de aanmaak van geneesmiddelen tegen kanker. Meer nog, het jonge snoeisel van 50 meter taxushaag is voldoende voor één chemotherapie. Taxus baccata groeit bijna uitsluitend in Europa. Bovendien is het in Vlaanderen en Zuid-Nederland een traditie om taxus massaal als haag aan te planten. We zijn dus allen samen dé leveranciers van grondstof voor chemotherapie in de wereld.

Onze stad neemt deel aan de actie : "Vergroot de Hoop" & helpt zo mee aan de strijd tegen kanker. Het enige wat jij moet doen is je taxushaag snoeien tussen 15 juni en 31 augustus en het jonge snoeisel zonder aarde, onkruid of ander bladafval GRATIS DONEREN IN JE CONTAINERPARK. Eenvoudiger kan het niet en tegelijk vergroot je de hoop voor heel veel kankerpatiënten.

Meer info?

Bezoek deze websites:

En bekijk onderstaand filmpje