West-Vlaanderens Mooiste, da’s de jaarlijkse vaste waarde om onze provincie gedurendeéén of meerdere dagen te ontdekken met de fiets! Elke dag word je vanuit Roeselare naar een andere regio geleid langs idyllische plekjes, mooie landschappen en toeristische trekpleisters. Met een randprogramma vol activiteiten als De Zoevende Zapper of De Ronde van het Warmtenet zet de fietsvierdaagse extra in op een complete gezinsbeleving.

Van donderdag 22 tot en met zondag 25 augustus is West-Vlaanderens Mooiste het ideale fietsevent voor elke fietsgenieter. Dagelijks zijn er uitgepijlde parcours van verschillende afstanden voor de geoefende en recreatieve fietsers.
De routes op donderdag gaan via Westrozebeke naar Langemark-Poelkapelle of doorheen de IJzerbroeken naar Lo-Reninge. Misschien spreekt de rit op vrijdag doorheen bospartijen naar Ruddervoorde meer aan. Op zaterdag gaan we op ontdekking in het zuidelijk deel van de provincie naar de streek rond Kruiseke, Geluveld en het Heuvelland. Op zondag zijn er enerzijds kortere fietstochten die zich op gezinnen met kinderen richten, anderzijds gaan de lange ritten richting Werken en Diksmuide.

Er zijn heel wat subevents tijdens West-Vlaanderens Mooiste:
Zaterdag en zondag is opgenomen als Belgian Cycling event en er worden die dagen 2 verschillende toertochten voor mountainbikers voorzien.

Op zaterdag vinden liefhebbers van retrofietsen en retrotochten hun gading tijdens Retro Velo met de retrofietstocht Tournee Velo en de retrofietsbeurs Bazaar Velo. 

Op zondag is er De Zoevende Zapper, een kinderfietstocht op maat van kinderen met meerdere stopplaatsen waarin spel- en sportmomenten voor kinderen centraal staan. De Ronde van het Warmtenet laat je op zondag kennis maken met het Roeselaarse warmtenet. Langs de route kom je meer te weten over het warmtenet en ontdek je allemaal meer van dat mooie en warme verhaal.
Dit jaar verwelkomen we ook wandelaars. Er is een aanbod op maat van de wandelrecreant tot de geoefende wandelaar met afstanden van 6, 12, 18 en 24 km.

Het fietsevent afsluiten doen we zondagavond vanaf 16.30 u. met het optreden van de Ment Party Band.

Praktisch info:
Start en aankomst van alle ritten is in Expo Roeselare.
Je kan er op donderdag en vrijdag inschrijven en starten tussen 8 u. en 15 u. en op zaterdag en zondag tussen 7.30 u. en 15 u.
Deelnemen kost 5 euro per persoon, per dag/tocht. Kinderen tot 14 jaar nemen gratis deel. Wie 4 dagen fietst, betaalt 16 euro.

Foto: West-Vlaanderens Mooiste