Tijdens het komend weekend valt er in onze stad opnieuw vanalles te beleven. Bekijk hieronder het gevarieerde aanbod

 

Za & Zo: Paris Montmartre

Op zaterdag 7 en zondag 8 september wordt de Roeselaarse Grote Markt opnieuw omgetoverd tot een eigen Paris Montmartre. Een 75-tal kunstenaars gaan in open lucht aan de slag, geheel in de sfeer van de beroemde Franse voorganger. De bijhorende culturele acts bezorgen jong en oud een leuke tweedaagse op de Grote Markt.

Za & Zo: Shoppen + Roeselare = Roeselen


In Roeselare kan je op zaterdag 7 en zondag 8 september het hele weekend shoppen. Ook op zondag zijn de winkels open, want Roeselare weet wat het betekent om winkelen te koppelen aan sfeer en gezelligheid. De stad wordt vaak ‘het gezelligste openlucht shoppingcenter van West-Vlaanderen’ genoemd. Uniek door z’n sterke mix van ketens en familiezaken. Zoek je een hippe outfit, een nieuwe haarsnit of heb je trek in een lekkere smoothie? Hier ben je aan het juiste adres.

Za & Zo: Kunstzomer Leiestreek


De Kunstzomer Leiestreek is in 2013 aan haar 5de editie toe en laat je terug gratis kennismaken met verrassende hedendaagse kunst uit de regio op enkele bijzondere locaties. Tussen 18 augustus en 8 september stellen 12 kunstenaars hun werk voor op unieke locaties in Roeselare. Op zondag sluiten we de doortocht van de zomerkunstroute in onze stad feestelijk af.

Zo: 25 jaar Open Monumentendag


25 jaar Open Monumentendag Vlaanderen, een reden om te feesten! En dat doen we in Roeselare. We tonen het grote publiek het beste van de voorbije 25 jaar. Deze ‘Best of’- editie wordt bijzonder. We pakken uit met een bundeling van het beste van Open Monumentendag. In Roeselare kijken we achterom en blikken we ook vooruit op de toekomst. Meer info op: www.roeselare.be

 

Klik op het plannetje hieronder om het kaartje groter te bekijken & de folder te lezen