Je kan met Google Street View binnenkijken in de Roeselaarse winkels, horecazaken en kantoren. Vandaag haalde Roeselare het middagnieuws tijdens het VRT-Journaal. De winkels van Roeselaere kan je nu nu ook vanuit je luie zetel bezoeken. Met speciale 360° foto's hebben zijn de winkels toegevoegd aan Google Streetview. Mensen van buiten Roeselare maken zo online kennis met het aanbod. Om daarna een gezellige dag te Roeselen in de Rodenbachstad.

Het gaat om een pilootproject -via het bedrijf Nuvia- dat ondersteund wordt door de stad Roeselare, Unizo en de vzw Centrum Roeselare. “Op die manier kun je een virtueel bezoek maken aan onze stad”, vertelt Manu De Meester namens Unizo Roeselare. “De aanwezigheid en het gevonden worden op internet wordt immers steeds belangrijker en Google reikt met deze tool iedere zaak de mogelijkheid om bovendien nog beter te scoren in zoekresultaten.”

“We zijn ervan overtuigd dat deze tool extra impulsen kan geven aan het shoppinggebeuren en de Roeselaarse economie. Hoe meer mensen Roeselare virtueel kunnen ontdekken, hoe groter de kans dat nog meer mensen effectief naar Roeselare komen”, aldus Manu De Meester.

Virtueel kennismaken met een aantal Roeselaarse handelszaken kan via http://roeselare.straatzicht.com/home

 

Klik op het beeld hieronder om het fragment uit het middagjournaal te bekijken