Het is zover, er is gratis wifi beschikbaar in het hele winkelcentrum van Roeselare. Vijftig toegangspunten maken het mogelijk om in het winkelhart van de stad vlot te surfen.

Na een geslaagde testfase kan iedereen vanaf vandaag in het kernwinkelgebied in Roeselare gebruikmaken van gratis wifi. Roeselare wordt meer & meer een smart city.

Gratis Wifi : een nieuwjaarsgeschenk

"Dat is ons nieuwjaarsgeschenk aan de bevolking", zegt schepen van ICT Griet Coppé (CD&V). "Voor de gratis wifi gingen we in zee met Telenet. Je kan het Wifi-netwerk gebruiken door connectie te maken met 'Telenethotspot' of 'Roeselare gratis Wifi."

Ook schepen van Lokale Economie Kris Declercq is tevreden  “Gratis Wifi in het kernwinkelgebied kadert ook in het 'Kernplan Roeselare' waarin vijftig krachtlijnen staan om het economisch weefsel van Roeselare te versterken. Eén na één willen we deze 50 krachtlijnen realiseren".

Extra capaciteit tijdens evenementen

Er werd nu al rekening gehouden met pieken op de Grote Markt bij bv. evenementen. De capaciteit wordt dan tijdelijk opgedreven bij evenementen zolas bv. de Batjes.

Onbeperkt en gratis internetten in stadscentrum van Roeselare

Klanten van Telenet kunnen onbeperkt gratis surfen. Wie geen klant is kan per dag twee uur aan volle snelheid gratis op het net. "Uiteindelijk kunnen niet-klanten ook onbeperkt gratis surfen, al hebben ze na twee uur gebruik minder bandbreedte en zal het internet voor hen dus iets trager werken", legt departementshoofd ICT en databeheer Johan Denys uit in 'Het Nieuwsblad'.

Wie zich aanmeldt, krijgt een pagina te zien met links naar de Citie app, de stadswebsite en de toeristische website van Roeselare.

50 accespoints

Bijna 50 zogenaamde access points zorgen er voor dat er in het hele winkelgebied vlot toegang is tot het internet. De gratis wifi kon al meer dan een maand proefdraaien in de Expohallen. Dit werd reeds uitgetest op de afgelopen Jaarbeurs.

Klik op de kaart hierboven om ze groter te bekijken

Op De Munt wordt de wifi binnenkort ingevoerd. Die zone is nog niet gedekt omdat er wat problemen waren met de wachtleidingen.

Privacy wordt gerespecteerd

Schepen van ICT Griet Coppé benadrukt dat er ook rekening werd gehouden met de privacy van de gebruikers. "De stad heeft uiteraard aandacht voor de privacy van de gebruiker, wat betekent dat alleen gegevens over het aantal bezoekers, locaties met pieken, piekperiodes,... worden gerapporteerd aan de stad. Er worden geen gegevens van gebruikers aan derden overgemaakt."