De komende weken zal Roeselare ondergedompeld worden in de kerstsfeer en daar moet de gloednieuwe kerstverlichting alvast toe bijdragen. Roeselare heeft een Europese primeur vast met de golvende ledwand met 10.000 lampjes die op De Munt wordt gezet.

Schepen Kris Declercq :  "De golvende lichtmuur heet 'Vague' en is een Europese primeur. Het gaat om een unieke creatie van fabrikant Blachère en ze staat de komende jaren alleen in Roeselare op De Munt te pronken. We hopen dat duizenden bezoekers naar het Munt-plein komen om een selfie te nemen met deze  unieke kerstverlichting op de achtergrond. De kerstmuur blijft nog tot na de kerstvakantie staan".

"In heel Europa is er maar één stad met zo'n 'Christmas wall' en het is Roeselare. Het is iets spectaculairs, iets ongezien", vertelt Jo de Peuter, covoorzitter van vzw Centrum & Shopping Roeselare. Bij de voorstelling van de Kerstwand kwamen veel mensen spontaan een kijje nemen.

300 Kerstbomen, stijlvolle kerstverlichting & Sfeervolle Led-Kerstbomen

Ook de kerstverlichting in de straten is vernieuwd. De 65 lichtbogen in de winkelstraten hebben allemaal LED-verlichting. 

"We kozen bewust voor stijlvolle kerstverlichting", zegt Jo de Peuter 'co-voorzitter Shopping en Centrum Roeselare) in het Nieuwsblad. Op het Stationsplein komen drie kerstbomen in kunststof van elk tien meter hoog, bestaande uit tientallen lichtgevende bollen. "Er zal dus ook op het Stationsplein heel wat licht zijn. De bestaande bomen op het Stationsplein zijn nog niet volgroeid, dus daar moeten we nog wat oppassen met decoratie."

Dezelfde bomen komen ook op De Munt, tussen het plein en de Noordstraat, weliswaar in een minder hoge uitvoering. Het is de bedoeling dat deze decoratie de komende jaren telkens op een andere locatie komt. Verder komen 300 gewone kerstbomen met verlichting in het straatbeeld en 65 nieuwe overspanningen. 

Verbruik kerstverlichting niet meer dan 20 senseo-koffieapparaten

We hebben zeven jaar met de vorige kerstverlichting gedaan, maar de kosten voor herstellingen liepen hoog op. Het was dan ook tijd voor modernisering.

Mooi meegenomen is dat de nieuwe kerstverlichting volledig bestaat uit leds en dus uiterst zuinig is. Als alle kerstverlichting in heel Roeselare zal branden, dan verbruikt die niet meer dan 20 Senseo koffieapparaten samen. Als je weet dat je er een hele stad mee verlicht, is dat peanuts.

Alle eindejaarsactiviteiten worden gebundeld op www.wintervanroeselare.be