Sportoase Schiervelde, het nieuwe zwembad nabij de Expo Hallen, opent op maandag 27 augustus voor het eerst de deuren. Naast baantjes trekken is er veel recreatie met drie glijbanen, een wildwaterbaan en wellness.

Op de parking van de Expo Hallen wordt nog volop gebouwd aan een nieuw zwembadcomplex. Een 150-tal werkmannen bouwen dag in, dag uit op site Schiervelde aan het nieuwe zwembad. Dat krijgt meer en meer de allures van een echt zwemparadijs. 

Feestelijke opening op zondag 26 augustus 2018

Sportoase zal eind augustus klaar zijn. “Op zondag 26 augustus staat er een feestelijke opening van Sportoase gepland. Iedereen is dan van harte welkom voor een rondleiding. Die dag gaat het zwembad officieel open en kan er voor het eerst gezwommen worden. Kinderen kunnen er op het einde van de vakantie nog enkele dagen volop genieten”, blikt schepen Nathalie Muylle (CD&V) alvast vooruit.

Na zondag 5 augustus gaat het Spillebad, dat de laatste jaren een echt zorgenkind was, voor altijd dicht. Er is dit jaar wel geen jaarlijkse sluiting in juni ingelast. “We voorzien een periode van drie weken voor de overgang van het oude naar het nieuwe zwembad.

Zo moet onder meer het personeel, een 28-tal personen waarvan er negen nu al in het Spillebad werken, zich kunnen inwerken”, weet schepen van patrimonium Nathalie Muylle. “Omdat de zwemliefhebbers in die periode toch aan hun trekken kunnen komen, voorzien we enkele overgangsmaatregelen. Roeselarenaars zullen tegen inwonerstarief, zijnde vier in plaats van zes euro, kunnen zwemmen in het Izegemse Krekelbad. Op woens-, donder- en zaterdag zetten we bovendien ’s middags een shuttlebus in van het Spille- naar het Krekelbad en terug.

Racen in de glijbaan

De groep Sportoase, die momenteel al elf gelijkaardige zwembadcomplexen bouwde, geeft intussen een inkijk in de indeling van het sportcomplex. “Dit is meer dan een zwembad alleen. We voorzien onder andere ook een danszaal en een fitnessruimte”, zegt Michaël Schauwaerts van Sportoase. Er zal onder andere ook spinning aangeboden worden.

De cafetaria wordt het kloppend hart van het complex. Schepen van Sport José Debels: "Het nieuwe zwembad, dat dubbel zo groot is als het huidige Spillebad, moet zowel sportieve en recreatieve zwemmers als kinderen een mooie tijd bieden. Recreanten zullen zich straks helemaal thuis voelen in de Sportoase Schiervelde."

In het recreatieve gedeelte komen worden drie glijbanen gebouwd. Een daarvan is een dubbele glijbaan. “Die glijbaan vertrekt op het hoogste punt. Twee zwemmers koersen als het ware om als eerste beneden te zijn”, legt Schauwaerts uit.

Wie dol is op lichteffecten kiest voor de tweede glijbaan waar gekleurde lichtjes de zwemmer begeleiden. In de derde glijbaan wordt een stroomversnelling voorzien voor extra pret. Ook een golfslagbad maakt deel uit van het recreatieve gedeelte.

In Schiervelde zal er ook een ruime welnesszone komen, waar je kunt genieten in een zoutblokkensauna, een belevingsbad en een stoombad.

Elke dag open

“Het is vooral belangrijk dat we een tarief opleggen voor het gebruik van beide gedeeltes. Wie enkel baantjes wil zwemmen kan dit aan een voordeeltarief.” Ook de omgeving van het zwembad wordt ingericht, daar komt een ruime parking.

Sportoase Schiervelde zal in vergelijking met het huidige Spillebad veel vaker open zijn. “Bij Sportoase streven we ernaar om zo'n 360 dagen per jaar open te zijn. Zeven op zeven zullen sportievelingen en recreanten in het nieuwe zwembad terechtkunnen”, zegt Schauwaerts. De tarieven worden later bekend gemaakt.

Meer op facebook.com/SportoaseSchiervelde

en op de website :  www.sportoase.be/schiervelde.

  • Sport