Een tachtigtal enthousiaste zwemmers doken vrijdagavond als eersten in het gloednieuwe zwembad op de site Schiervelde in Roeselare. Op zondag 26 augustus  verwacht Sportoase 10.000 bezoekers. Maandag is het zwembad open voor het grote publiek.

De zwemmers waren de winnaars van een wedstrijd gekoppeld aan de opening van het 25-meterbad. “Mijn zoon was er graag bij. De stad had echt behoefte aan zo'n modern zwembad. Ik denk dat we zo snel mogelijk terugkeren”, zei Frederik Marichal (44), die samen met zoon Jona (9) het water indook. Ook de U15 van de Roeselaarse waterpoloclub tekenden present. “Wow, dit zwembad is veel mooier dan het vorige. Ideaal om te trainen. We zien het helemaal zitten”, aldus Lars Crabbe (14). Samen met zijn teammakkers maakten ze van de gelegenheid gebruik om al wat bij te trainen met het oog op het binnenkort startende waterpoloseizoen.

De schijnwerpers waren echter vooral gericht op zwemlegende Frédérik Deburghgraeve.

De olympische kampioen kreeg al tijdens de speech van burgemeester Kris Declercq (CD&V) heel wat lovende woorden. “Fredje, bedankt dat je hier bent. Mede dankzij jou heeft Roeselare een heel nauwe band met water”, zei de burgemeester.

Deburghgraeve, die net zoals in het vroegere Spillebad ook in de nieuwe "Sportoase" afgebeeld wordt, waagde zich nog niet aan een zwembeurt.

“Het is een heel mooi zwembad. Misschien dat ik nog eens mijn zwembroek bovenhaal en hier kom zwemmen. Ik ben alvast gecharmeerd dat de stad en de mensen van Sportoase aan me gedacht hebben en mijn prestatie van ruim twintig jaar geleden hier een plaats hebben gegeven”, aldus de zwemkampioen.

Iedereen is maandag vanaf 8 uur welkom om te plonzen in het nieuwe bad. En zondag, tussen 10 en 18 uur, kan je het zwemparadijs al eens verkennen tijdens rondleidingen.

Artikel overgenomen van nieuwsblad.be

  • Sport