In Roeselare is een gloednieuw gebouw geopend op het Kerelsplein waar tijdens de vakanties ook de speelpleinwerking zijn thuis vindt.  "Roeselare investeert bewust in die werking. Elke vakantiedag komen er tientallen kinderen onder begeleiding spelen.  Het nieuwe gebouw is een polyvalente ruimte, waar iedereen gebruik van kan maken. Schepen Nathalie Muylle: "Door deze investeringen willen we de buurt & de speelpleinwerking nog meer versterken & verbinden".

Het Kerelsplein is een begrip in Roeselare.  Al jaren komen kinderen van uit de hele stad hier hun vakantie doorbrengen. De stad investeerde nu 500.000 euro in deze polyvalente zaal.

Op het Kerelsplein is een gloednieuw gebouw geopend. Die nieuwbouw moet onderdak bieden aan de kleuterwerking en het speelplein, centraliseert het onthaal op de site en zal eveneens als polyvalente zaal verhuurd worden.

Al in 2011 werd de eerste aanzet gegeven voor een nieuwbouw op het Kerelsplein. Toen besliste de stad om zaal Tiereliere, die dateerde uit 1953, niet langer te benutten. De zaal was verouderd. De nieuwbouw, eigenlijk een uitbreiding van de bestaande laagbouw vooraan op het Kerelsplein, is gisteren in het bijzijn van haar toekomstige gebruikers officieel geopend.

Van ontwerp tot bouw werd door de eigen dienst Gebouwen uitgevoerd en opgevolgd. Door de integratie van de bestaande lokalen van de laagbouw in het nieuwe gebouw, kan het bestaande sanitair beter gebruikt worden. De werken zijn tevens een complete opwaardering van de oorspronkelijke laagbouw.

Aan de inkom, rond de trappen en het hellend vlak is de 6 meter hoge stalen sculptuur een blikvanger. Het centrale beeld heeft de vorm van een glijbaan waar de letters KERELSPLEIN van afglijden.

Al in 2011 werd de eerste aanzet gegeven voor een nieuwbouw op het Kerelsplein. Toen besliste de stad om zaal Tiereliere, die dateerde uit 1953, niet langer te benutten. De zaal was verouderd. De nieuwbouw, eigenlijk een uitbreiding van de bestaande laagbouw vooraan op het Kerelsplein, is gisteren in het bijzijn van haar toekomstige gebruikers officieel geopend. Het gaat om een constructie van snelbouwstenen en 12.500 kilo staalwerk. Aan de inkom prijkt een zes meter hoge stalen sculptuur als blikvanger.

Meer aandacht voor kleuters in de speelpleinwerking

De nieuwbouw zal in eerste instantie benut worden voor de kleuterwerking en als onthaal van de speelpleinwerking. De kleuterwerking wint de laatste jaren aan populariteit. Tijdens de zomervakantie ontvangen we gemiddeld 70 kleuters per dag. Het kleutergebeuren staat voortaan dicht bij het onthaal en biedt zo een warme omgeving, met plaats voor betrokkenheid van de ouders. Ouders maken kennis met de werking, de animatoren en de beroepskrachten en voelen zich welkom. Bovendien is er, door het onthaal van de vakantiewerkingen te centraliseren, een vlottere toegang, een beter overzicht en veiligheidsgevoel.

PolyValente ruimte voor de hele buurt

"De stad wil de nieuwbouw optimaal benutten en zal het ook verhuren aan verenigingen. Het lokaal kan gebruikt worden voor activiteiten en evenementen en is bovendien gemakkelijk toegankelijk voor leveranciers", aldus schepen Nathalie Muylle. "De polyvalente zaal heeft een capaciteit van 324 personen en is uitgerust met een bar, koelcel, tafels en stoelen."

Voor een optimaal gebruik van het nieuwe gebouw zorgden we voor enkele basisvoorzieningen voor een efficiënt verhuur aan verenigingen en particulieren. Het polyvalent lokaal kan gebruikt worden voor activiteiten en evenementen en is bovendien gemakkelijker toegankelijk voor leveranciers. Volwaardige polyvalente zaal heeft een capaciteit van 324 personen en is uitgerust met een bar, koelcel, tafels en stoelen.