Bind op zondag 28 april 2019 je stapschoenen aan voor "VLAANDEREN WANDELT!"  in Roeselare. Tijdens "Vlaanderen Wandelt" bewandel je de vele mooie plaatsjes van de Rodenbachstad. De groene long ten noorden van de stad, het aangename stadscentrum, het Sterrebos met zijn kasteel van Rumbeke, de kleiputten. Breng je een bezoek aan Koers (nationaal wielermuseum) en de brouwerij Rodenbach met haar imposante foederzaal.

Wandelclub WSV De Colliemolen Staden bestaat 25 jaar. En dit wil men vieren op zondag 28 april 2019. Samen met Stad Roeselare en Wandelsport Vlaanderen vzw organiseert men "Vlaanderen Wandelt" vanuit de mooie Rodenbachstad Roeselare.

Roeselare promoten en promoveren tot wandelstad is ons motto, aldus schepen van sport José Debels. :"Vlaanderen Wandelt" loodst u langs de meest groene en mooiste plekjes van de Rodenbachstad. Ook minder bekende en verrassende plaatsjes zullen niet ontbreken. 

Alle afstanden vertrekken vanuit de Expo-Hallen. In de nabije omgeving zijn ruime gratis parkings aanwezig. Treinreizigers kunnen gebruik maken van een gratis shuttledienst tussen het station van Roeselare en de startlocatie. Alle omlopen worden zoveel als mogelijk opgesplitst, zodoende iedere stapper maximaal van zijn Vlaanderen Wandelt kan genieten. Onderweg wordt gezorgd voor ruime rustposten, alwaar u van een natje of een droogje kan genieten.

PRAKTISCHE INFO

Programma

07:00: Officiële opening individuele inschrijvingen en aanmelding eerste deelnemers
10:00 - 16:00 : Animatie - Promodorp
16:00: Proclamatie aantal deelnemers , wandelclubs met meeste deelnemers

Inschrijving

 • Individuele deelnameprijs bedraagt € 2,0 voor niet-leden en € 1,5 voor leden erkende wandelsportfederatie met inbegrip van herinneringssticker.
 • Kinderen - 12 jaar nemen GRATIS deel aan Vlaanderen Wandelt. Inschrijven is wel een vereiste.
  Individueel inschrijven kan enkel op zondag 28 april 2019
 • Inschrijven als team of wandelclub kan tegen deelnameprijs van € 1,5/lid met inbegrip van herinneringssticker. Inschrijven kan enkel via het online inschrijvingsformulier op de website. Na inschrijving en betaling krijg je een bevestigingsmail.
 • Inschrijven kan tussen 7.00 tot en met 15.00 uur. Aankomst dient bereikt voor 18.00 uur.
  Bereikbaarheid en parkeren

Start- & eindlocatie: Expo hallen 

Diksmuidsesteenweg 400 - 8800 Roeselare

 • Roeselare is makkelijk bereikbaar met de wagen via de E403 afrit 8 Roeselare/Beveren - R32 richting Roeselare. Er wordt signalisatie voorzien naar de startplaats.
 • Vanuit het Station Roeselare worden gratis shuttlebusjes voorzien. Te bereiken via de voorkant van het station. Opstapplaats wordt aangeduid.
 • Startlocatie is met De Lijn te bereiken via rit 1 Roeselare Station - stopplaats Expo/Zwembad , rit 30 Roeselare-Houthulst-Diksmuide / stopplaats Expohallen
 • Startlocatie is eveneens makkelijk te bereiken met de fiets vanuit de streek Ieper en Kortrijk/Waregem. Ruime fietsstalling is voorzien.
 • Gratis parkeren in Roeselare kan via diverse randparkings in de nabijheid van de startlocatie. Volg de aanwijzingen van de parkeerwachters.

Bevoorrading

Langsheen Vlaanderen Wandelt zijn diverse rust- en/of ruime bevoorradingsposten voorzien + eindbevoorrading.

Omlopen

Je kan kiezen uit diverse afstanden : 5 - 8 - 10 - 14 - 22 - 26 & 31 km
Meer info over de diverse wandeladstanden ? Klik hier

Meer info & inlichtingen:

 • Sport
 • Feesten en evenementenbeleid