Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) verkoos vandaag de meest ondernemingsgezinde politici van het land. Het NSZ deed een enquête onder haar 40.000 leden met de vraag welk voorstel ze zo spoedig mogelijk gerealiseerd willen zien. De naam van het parlementslid en zijn of haar partij werden daarbij niet vermeld.  

De leden van het NSZ zetten het wetsvoorstel om ‘het vrij aanvullend pensioen van de zelfstandigen (VAPZ) te verbeteren’ op plaats 2. Dat voorstel kwam van CD&V-Kamerlid Nathalie Muylle, die daarmee knap zilver haalt.

Met het wetsvoorstel wil Nathalie Muylle het percentage van het netto-inkomen dat zelfstandigen kunnen sparen voor hun vrij aanvullend pensioen optrekken van 8,17% naar 10,17%.

“Het vrij aanvullend pensioen is een appeltje voor de dorst voor onze zelfstandigen, met bovendien een interessant fiscaal voordeel. We willen daarom de mogelijkheden verder uitbreiden. Het percentage is namelijk al 12 jaar ongewijzigd. Met dit wetsvoorstel geven we de tweede pensioenpijler van zelfstandigen eindelijk een extra stimulans.”, zegt CD&V-Kamerlid Nathalie Muylle. 

Het voorstel van Muylle haalde ruim 1/5e van de stemmen (22 %), uit een poule van meer dan 100 wetsvoorstellen.

Hieronder vindt u de link naar het wetsvoorstel: 

http://www.dekamer.be/kvvcr/showpage.cfm?section=/flwb&language=nl&cfm=/site/wwwcfm/flwb/flwbn.cfm?legislat=54&dossierID=324