MUNT Summerspot was een zomerse topper & velen keken uit naar wat de winter op De Munt zou brengen. De prachtige Led-muur trok al vele bezoekers, maar tussen Kerst-  Nieuwjaar brengt "MUNT Winterspot" extra sfeer, gastronomie en muzikaal vertier in Roeselare.

Wil jij jezelf helemaal wil onderdompelen in de eindejaarssfeer? Dan moet je in de laatste week van het jaar op "MUNT Winter Spot" zijn. Raclette, haardvuur in de winterhut en een akoestisch solo-optreden van Flip Kowlier, gezelliger wordt het niet.

"Na de evaluatie van de zomer waren we er al snel uit dat we op dit elan moesten verdergaan. Het is de perfecte manier om kennis en cultuur samen te brengen en daar willen we met onze wintereditie op voortbouwen", aldus een tevreden schepen van Cultuur en Lokale Economie Kris Declercq (CD&V). "De Munt is een buurt met uitstraling .We moeten het grote publiek laten genieten van deze plek."

MUNT WINTER SPOT:

Tussen kerst en nieuw moet je van 26 tot en met 31 december op De Munt zijn voor de ultieme kerstbeleving. "De vraag naar een vervolg op MUNT Summerspot was zo groot dat we niet konden weigeren", aldus Jelle Vandendriessche van vzw Plotsklaps, die samen met ARhus, CBS Invest, STAP en de stad Roeselare de schouders onder het project zet. Concreet zullen er dagelijks concerten zijn vergezeld van bijpassende lekkernijen en streekbieren.

Elke dag kun je er vanaf 11.30 uur terecht voor een huisgemaakte lunch in de gezellige winterhut. Op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 december vanaf 14 uur brengt de stedelijke academie voor podiumkunsten STAP jazz en percussie.

WINTERNACHT MET FLIP KOWLIER

Hoogtepunt is Flip Kowliers( winternacht op dinsdag 29 december vanaf 17 uur. Hij brengt een uniek solo-winterconcert. Er zullen ook dj's, foodtrucks en animatie zijn om de winternacht compleet te maken.

KLEIN ZWITERLAND

Op woensdag 30 december kun je er terecht voor Klein Zwitserland, waarbij je kunt aanschuiven voor authentieke raclette-kaas op je bord. Een op-en-top winters vervolg dus. Van brandend haardvuur en boerenboterhammen tot raclettekaas. De ideale aanvulling op het bestaande Roeselaarse winteraanbod. Dankzij het intensieve programma is er elke dag iets te beleven.

Een winters vervolg met STAP als nieuwe partner. "Na de evaluatie van de zomer waren we er al snel uit dat we op dit elan moesten verdergaan. Het is de perfecte manier om kennis en cultuur samen te brengen en daar willen we met onze wintereditie op voortbouwen", aldus een tevreden schepen van Cultuur en Lokale Economie Kris Declercq (CD&V). "De Munt is een buurt met uitstraling en een smoel. We moeten het grote publiek laten genieten van deze plek."

 

PROGRAMMA

Zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 december – vanaf 14 uur
Op STAP met jazz & percussie

Ontdek de muzikale toekomst van Roeselare. Muzikanten van de stedelijke academie voor podiumkunsten STAP treden drie dagen op in gelegenheidsbands. Van jazzkwartet tot drum-ensemble. Van pop-band tot pop-up-band. Ervaren rotten David Demeyere, Stefaan Debevere en Joshua Dellaert stemmen alles op elkaar af.

Dinsdag 29 december 2015 – vanaf 17 uur
Flip Kowliers winternacht

Hij is kaal en van Izegem, en toch sluit iedereen hem in de armen. Flip Kowlier brengt zijn gitaar mee voor een uniek solo-winterconcert op MUNT Winterspot. Extra dj’s, lekkere foodtrucks en animatie voor de kleinsten maken de winternacht compleet.

Woensdag 30 december 2015
Klein Zwitserland

Geniet van de Alpen en de Zwitserse charme in Roeselare. Schuif aan en schraap de authentieke raclette-kaas op je bord. Smakelijk! Muzikaal ondersteund door DJ's Marcel en Vicky uit Oostende met de beste slagers en Nederlandstalige hits.

Donderdag 31/12
Vaarwel 2015 Mini party :: Maxi fun

Wees voorbereid op het afscheid van 2015. Test je dansbenen vooraleer je oudejaarsavond helemaal inzet. DJ Hafid vanaf 14u tot 20u.