Nog geen vakantie geboekt deze zomer? Perfect. De zomer van Roeselare beleef je in eigen stad, op het gloednieuwe plein voor de deur van kenniscentrum ARhus. Vanaf donderdag 16 juli wordt MUNT de RSL summerspot. Zon, strand, terras, bar, streetfood, urban sports en wekelijkse evenementen zorgen er voor verrassende vakantie op een gloednieuwe locatie.

Het plein zal elke dag open zijn van dinsdag tot zondag van 10 tot 22 uur en dat tot zaterdag 3 oktober.

Het unieke publiek-private stadsvernieuwingsproject De Munt gaat de laatste rechte lijn in. En dat verdient een feestje. Een feestje dat ruim twee maanden duurt. Kenniscentrum ARhus tovert met de hulp van vzw Plotsklaps het centrale binnenplein van de nieuwe stadssite om tot een zomerse hotspot. En iedereen mag het weten. MUNT wordt dé locatie van de komende maanden. “We maken van MUNT dé zomerspot van Roeselare”, zegt Jelle Vandendriessche van vzw Plotsklaps die de praktische organisatie in handen neemt. “Een plek waar gezinnen in een aangename en ongedwongen sfeer een dagje vakantie kunnen beleven. Kinderen kunnen er spelen of zich amuseren tijdens de vele activiteiten. Ouders genieten van een lekkere lunch en smakelijke drankjes op het leuke terras. Met de voeten in het zand.”

Een smoel voor MUNT

Met MUNT – RSL summerspot zet ARhus uiteraard het kenniscentrum zelf in de kijker, maar vooral ook de nieuwe stadssite. Ook CBS-Invest, de projectontwikkelaar van de site, is betrokken in de zomerse organisatie. “Als kenniscentrum voor het grote publiek in het hart van de stad willen we dit stadsdeel mee op de kaart zetten. Met MUNT creëren we een levendige buurt waar mensen elkaar ontmoeten en vinden. Een buurt met uitstraling en een smoel”, aldus Yves Rosseel, algemeen directeur van ARhus.  “Want een kenniscentrum als ARhus en een plein als De Munt zijn uitgelezen plekken om mensen samen te brengen. Of mensen ten volle te laten genieten van de stad. Zowel in de winter als in de zomer.”

Eerste streetfoodfestival in Roeselare

Vanaf vrijdag 14 augustus schakelt MUNT – RSL summerspot een versnelling hoger tijdens de officiële opening van het plein. Dat gebeurt met een heus streetfoodfestival. Een weekend lang serveren mobiele eetkraampjes originele wereldgerechten uit alle windstreken. Ongedwongen, avontuurlijk, sfeervol, gezellig en bovenal lekker. In wereldsteden zijn food trucks uitgegroeid tot ware hypes. MUNT lokt voor het eerst de rijdende smaakmakers naar Roeselare en brengt opvallende lekkernijen – uiteraard gepaard met de nodige coole dj’s en randanimatie – tot in het centrum van de stad.


Zes zomerse weekends

Van half augustus tot begin oktober organiseert MUNT elk weekend kind- en gezinsvriendelijke activiteiten. Van een kinderrommelmarkt en circusschool tot kindertheater. Maar ook de sportievelingen reserveren best een gaatje in hun agenda tijdens het urban sports weekend.
Deze woorden moet je vooral onthouden: strand, frisbee, cocktails, petanque, foodtrucks, hangmatten, apero, brunch, pingpong, bbq, ijsjes, urban, oldtimers, koffie & dj's.
Het volledige programma van de MUNT-summerevents vind je vanaf dinsdag 11 augustus op www.ARhus.be, www.MUNTsummerspot.be en sociale media.


Partners van MUNT – RSL summerspot

 • ARhus

  MUNT – RSL summerspot is een initiatief van kenniscentrum ARhus, de plek bij uitstek voor al wie op zoek is naar informatie en kennis. Het is een innovatief platform voor levenslang en levensbreed leren. ARhus zet in op leren, ondernemen en innoveren. Het kenniscentrum is een huis van de stad voor al wie zich in en buiten Roeselare wil bijscholen en ontwikkelen. Een huis met open deuren dat met partnerships ondernemen en innoveren mogelijk maakt.

 • CBS-Invest

  CBS-Invest is een Roeselaarse bouwonderneming die al vier generaties en 125 jaar lang letterlijk en figuurlijk bouwt aan de toekomst. De firma is de drijvende kracht achter De Munt, het unieke stadskernvernieuwingsproject in het kloppend hart van Roeselare. Wonen, werken en winkelen worden er verenigd in één harmonieuze en architecturale site. CBS-Invest is van bij de start partner in de publiek-private samenwerking die de site De Munt nieuw leven in blaast.

 • Vzw Plotsklaps

  Vzw Plotsklaps is een nieuwe vereniging met één doel: Roeselare tot leven brengen. De jonge vzw is een verzameling van oude en jonge rotten, maar sowieso met een pak ervaring. Jelle Vandendriessche - ook actief in de organisatie van Comité van de Kop en Roeselare Jazz Festival; Michiel Degryse -  van Café Cirque en organisator van Noordhof Back to Basic; Ulrike Koether - de drijvende kracht achter de spontane picknicks bij BERM; Frederick Deprez – trekker binnen VZW Luster - ex Noordhof en Louise Reynaert zorgen voor de praktische invulling van MUNT.

 • Stad Roeselare

  Het stadsbestuur Roeselare besteedt in haar beleidsplan (2014-2019) expliciet aandacht aan het ondersteunen van creatieve en innovatieve initiatieven in en buiten de stad. Roeselare is een dynamische stad waar het goed leven en ondernemen is. MUNT is daar een perfect voorbeeld van.