Op vraag van raadslid Tom Vandenkendelaere (cd&v) naar de resultaten van de ‘Week van de Handhaving’ die jaarlijks in oktober in het kader van de Mooimakers-campagne georganiseerd wordt, bevestigde Schepen Stefaan Van Coillie, bevoegd voor Afval en Milieu, in de Roeselaarse gemeenteraad maandagavond dat de focus van de actieweek verschoof van sensibilisering naar handhaving. Handhaving betekent burgers aanspreken, maar ook extra controles met extra camera’s en extra mensen op het terrein.

Sigarettenpeuken zijn en blijven probleem

Het totaalplaatje van die actieweek wordt pas volgende maand verwacht, maar nu al is duidelijk wat het grootste probleem is en blijft.

Het volledige rapport is pas voor volgende maand, maar het grootste probleem van zwerfvuil blijven sigarettenpeuken. De Gemeenschapswachten zullen in de komende weken daarom extra peukentasjes uitdelen, alhoewel de tijd van sensibiliseren voorbij raakt en er meer GAS-boetes uitgedeeld zullen worden. Die kunnen oplopen tot 350 EUR.
Schepen Stefaan Van Coillie

Raadslid Tom Vandenkendelaere (cd&v) reageert opgetogen met die strengere aanpak:

Sensibiliseren is nodig en goed, maar op een bepaald moment moet men meer gaan beboeten als het probleem blijft voortduren, ik ben dan ook blij dat de stad een versnelling hoger schakelt in de strijd tegen zwerfvuil.
Raadslid Tom Vandenkendelaere

  • Afvalbeleid