Het provinciaal partijbestuur van CD&V West-Vlaanderen heeft vandaag, exact 4 maanden voor de Vlaamse en federale verkiezingen van 26 mei 2019, de modellijsten goedgekeurd. Eerder werden Hilde Crevits (Vlaams minister van Onderwijs en viceminister-president van de Vlaamse Regering) en Hendrik Bogaert (Kamerlid) aangeduid als lijsttrekkers.

Nu werden voor de Vlaamse lijst de eerste 6 effectieve plaatsen, de lijstduwer en de eerste twee opvolgers aangeduid. Ook voor de Kamerlijst werden de eerste 5 effectieve plaatsen, de lijstduwer en de eerste twee opvolgers aangeduid.

Nathalie Muylle (kamerlid & schepen) uit Roeselare kreeg de 2de plaats van de Kamer van Volksvertegenwordigers toegewezen. Een beloning voor haar degelijk werk in de Kamer van de afgelopen jaren.

Modellijst Kamer

Lijsttrekker: Hendrik Bogaert (Jabbeke)

2e plaats: Nathalie Muylle (Roeselare)

3e plaats: Franky Demon (Brugge)
4e plaats: Roel Deseyn (Kortrijk)
5e plaats: Lies Deseure (Veurne)
Lijstduwer: Frederiek Vermeulen (Ichtegem)

1ste opvolger: Bercy Slegers (Wervik)
2e opvolger: Kevin Defieuw (Wevelgem)

 

Modellijst Vlaams Parlement

Lijsttrekker: Hilde Crevits (Torhout)

2e plaats: Bart Dochy (Ledegem)
3e plaats: Martine Fournier (Menen)
4e plaats: Loes Vandromme (Poperinge)
5e plaats: Kurt Vanryckeghem (Waregem)
6e plaats: Bart Plasschaert Oostende)
Lijstduwer: Felix De Clerck (Kortrijk)


1ste opvolger: Brecht Warnez (Wingene)
2e opvolger: Katrien Desomer (Ieper)

Provinciaal voorzitter CD&V West-Vlaanderen Daniël Vanpoucke: “Met Hilde Crevits, de populairste politica van Vlaanderen, en Hendrik Bogaert, straffe Hendrik, heeft CD&V West-Vlaanderen twee sterke lijsttrekkers. De beide modellijsten zijn verweven van ervaring, vernieuwing en verjonging. Daarmee staat de partij sterk om de strijd aan te gaan op 26 mei 2019. Maar het werk is nog niet af, er zijn nog heel wat mensen die de lijst zullen vervoegen. Daar wordt de komende dagen en weken werk van gemaakt.”